ALERT ΣΤΗΝ STROMA BANK! Η ΕΕ βάζει στο στρόχαστρο τα 500ευρα με πρόσχημα την τρομοκρατία!

Στρατής Μαζίδης

Στο στόχαστρο της ΕΕ φαίνεται ότι μπαίνουν τα χαρτονομίσματα των € 500,00.

Στον απόηχο των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο περιορισμού της χρήσης των χαρτονομισμάτων των € 500,00 καθώς υποστηρίζει ότι χρησιμοποιούνται από τρομοκράτες, εγκληματίες αλλά και έλληνες οι οποίοι έχουν φυγαδεύσει τα χρήματά τους από τις τράπεζες υπό το διαρκή φόβο της χρεοκοπίας των τελευταίων ετών.

Στα πλαίσια του ρεπορτάζ το οποίο απασχόλησε και χθεσινά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει την περικοπή της χρήσης του χαρτονομίσματος ως τμήμα του «σχεδίου δράσης για την ενίσχυση της καταπολέμησης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας».

«Η χρήση των χαρτονομισμάτων μεγάλης ονομαστικής αξίας, ιδίως των € 500, είναι ένα πρόβλημα που αναφέρθηκε από τις αρχές επιβολής του νόμου», δήλωσε η Επιτροπή.

«Σύμφωνα με έκθεση της Europol, τα χαρτονομίσματα των € 500 αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο της αξίας του συνόλου των τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να συνεργαστεί με την ΕΚΤ και την Europol ώστε να αξιολογηθεί η κατάσταση.

Αυτό όπως είναι φυσικό προκαλεί ήδη συναγερμό στην Stroma Bank καθώς πολλοί Ελληνες έχουν σηκώσει τις αποταμιεύσεις τους τα τελευταία χρόνια προτιμώντας το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα.

Άραγε θα μπορούν να τα ανταλλάξουν στα πλαίσια μια απόσυρσης εάν και εφόσον χρειαστεί ή θα αναγκαστούν να τα καταθέσουν με αποτέλεσμα να τεθούν αυτομάτως σε ομηρεία λόγω capital controls;

Πολλά και δύσκολα ερωτηματικά καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς γνώριζαν πολύ καλά την ύπαρξη και τους τρόπους δράσεις του υποκόσμου, συνεπώς όφειλαν να είχαν προβλέψει, για όσα σήμερα "παρουσιάζονται" να..."προβληματίζονται".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail