ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ βάζει ο Νταβούτογλου: "Δικαιούμαστε" να χτυπήσουμε την YPG στη Συρία

Του Στρατή Μαζίδη

Με γενικότερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή προειδοποιεί ουσιαστικά ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου. Συγκεκριμένα δήλωσε σε δημοσιογράφους κατά το ταξίδι της επιστροφής από το Νταβός πως η Τουρκία διατηρεί το δικαίωμα να βομβαρδίσει την YPG (κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία η οποία μάχεται το Ισλαμικό Κράτος) όπως ακριβώς έπραξε με το PKK στο βόρειο Ιράκ.

Ο Νταβούτογλου προσδιόρισε την άσκηση αυτού του "δικαιώματος" σε περίπτωση που οι ενέργειες της YPG κριθούν ως απειλή ωστόσο σε συνέχεια των δηλώσεών του έσπευσε να αφήσει υπονοούμενα ότι μεταξύ YPG και PKK υπάρχουν διαδρομές παράδοσης όπλων.

Τέλος κατηγόρησε την YPG ως σύμμαχο του συριακού στρατού, πιθανώς λόγο του άτυπου μορατόριουμ που υπάρχει λέγοντας πως το γεγονός ότι μάχεται τους ισλαμιστές δεν τη νομιμοποιεί.

Τέλος αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι μια επιθετική ενέργεια της Τουρκίας σε συριακό έδαφος ενδέχεται να προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση αφού υπάρχει αμυντική συμφωνία ανάμεσα σε Δαμασκό και Τεχεράνη ενώ η Μόσχα επιθυμεί τους κούρδους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Γενεύης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail