Επίδειξη δύναμης του Ιράν στον Περσικό Κόλπο - Με υποβρύχιο και UAV "μαρκάρει" αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ

Στρατής Μαζίδης

Ο πόλεμος νεύρων και εντυπώσεων στον Περσικό Κόλπο συνεχίζεται ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ.

Μετά το περιστατικό με τη σύλληψη δέκα αμερικανών μελών πληρώματων δύο σκαφών και το χθεσινό συμβάν με την αυστηρή προειδοποίηση ιρανικών πολεμικών στο USS MONTEREY να απομακρυνθεί από τα Στενά του Ορμούζ καθώς διεξαγόταν η μεγάλη ναυτική άσκηση Velayat 94,  έρχεται να προστεθεί η συνέχεια.

Συγκεκριμένα το Ιρανικό Ναυτικό  έστειλε ένα UAV για τη λήψη φωτογραφιών / βίντεο από αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ που πλέει στον Περσικό Κόλπο.

Παράλληλα ένα υποβρύχιο κλάσης Qadir έχει αναπτυχθεί κοντά στο αμερικανικό σκάφος με αποστολή τη λήψη τόσο οπτικού υλικού όσο και πληροφοριών σχετικά με τις κινήσεις του.

Τελικά το ιρανικό υποβρύχιο πέτυχε σύμφωνα με το πρακτορείο Φαρς τη λήψη εικόνων δίχως να γίνει αντιληπτό από το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail