Τουρκία εναντίον twitter γιατί δεν πλήρωσε το μπουγιουρντί!

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Βαλκανιολόγος

To twitter δεν πλήρωσε τις 150.000 τουρκικές λίρες ή 50.000 δολλάρια ΗΠΑ που του είχε επιβαλλει ως πρόστιμο η Τουρκία γιατί αρνήθηκε να απομακρύνει περιεχόμενο που οι Τούρκοι θεωρούσαν τρομοκρατική προπαγάνδα.

Η Τουρκία θα πάρει μέτρα δήλωσε ο Τούρκος υπουργός επικοινωνιών Binali Yildirim. 

Οι Τούρκοι δεν αποκάλυψαν την υποτιθέμενη τρομοκρατική προπαγάνδα, λογικό αλλα σύμφωνα με άρθρο του BBC από το Δεκέμβριο του 2015 όταν επιβλήθηκε το πρόστιμο, αφορούσε υλικό από έναν λογαριασμό που ασκούσε κριτική στην τουρκική κυβέρνηση. Δεν είναι πρώτη φορά που οι τουρκικές αρχές στέφονται ενάντίον του twitter. 

Το Μάρτιο του 2014 αφού ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα κλείσει το twitter, όταν ηχογραφήσεις συνομιλιών που λέγεται ότι αποκάλυπταν τη διαφθορά μεταξύ των συνεργατών του ανέβηκαν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το twitter μπλοκαρίστηκε. Οι επιθυμίες του Ερντογάν εκλαμβάνονται από τις τουρκικές αρχές ως διαταγές όπως είπε και ο φυλακισμένος αρχισυντάκτης της Τζούμ Χουριέτ αναφερόμενος στο ότι ήξερε ότι όταν ο Ερντογάν ζήτησε την τιμωρία του, γνώριζε ότι αυτή θα ερχόταν.

Τον Απρίλιο του 2015 αποκλείστηκαν και το facebook και το twitter χρησιμοποιώντας την εντολή τουρκικού δικαστηρίου που απαγόρευε την μετάδοση εικόνων της ομηρείας του εισαγγελέα υπο την απειλή όπλου.

Το πρώτο μισό του 2015 το 72% των αιτήσεων για αφαίρεση περιεχόμενου από το twitter προήλθαν από την Τουρκιά, στη δεύτερη θέση ήταν η Ρωσία με μόλις 7%.

Στο μεταξύ ο υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας είπε ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να ετοιμάσει την ετήσια έκθεση προόδου της Τουρκίας μαζί με την Τουρκία γιατί αλλιώς σάρκασε ότι ο Ερντογάν θα σκίσει την αναφορά προόδου ζωντανά στην τηλεόραση.

Τελικά πράγματι μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail