Ρουκέτες από Hugo Dixon σε Τσίπρα, Ποτάμι και Ντόρα μετά την εκλογή του Μητσοτάκη

Του Στρατή Μαζίδη

Μαχητικό Spitfire ο γνωστός αρθρογράφος Hugo Dixon προχωρά σε μερικές βασικές επισημάνσεις μέσω twitter που καλό είναι να τις κρατήσουμε.

1. Η επικράτηση του Μητσοτάκη ασκεί πίεση στον Τσίπρα ο οποίος ποντάριζε στο Μεϊμαράκη με το βρετανό αρθρογράφο να επισημαίνει και τη στήριξη της Αυγής στον τελευταίο.

2. Ο Τσίπρας δε θα ρισκάρει πλέον να πάει μόνος του σε εκλογές φοβούμενος ότι θα τις χάσει, πράγμα που σημαίνει ότι θα αποκτήσει μεγαλύτερες εξαρτήσεις από τα αριστερά.

3. Το Ποτάμι κινδυνεύει να στερέψει

4. ΠΑΣΟΚ και Λεβέντης θα δυσκολευθούν να συνεννοηθούν με τον Τσίπρα. Και ήδη εδώ ο Dixon δικαιώνεται πανηγυρικά αν παρατηρήσει κανείς τις αποψινές σε πολύ νευρικό τόνο παρεμβάσεις του Βασίλη Λεβέντη όπου κλήθηκε να σχολιάσει.

5. Ο Τσίπρας κατανοεί ότι πρέπει τώρα να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στους δανειστές ενώ οι τελευταίοι βλέπουν ότι με το Μητσοτάκη αρχηγό μπορούν να ασκήσουν τεράστιες πιέσεις στον πρωθυπουργό.

Ο Dixon αναμένει να δει το πως θα κινηθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή ενώ συμπληρώνει με νόημα ότι πλέον η Ντόρα Μπακογιάννη υποστηρίζει τον αδερφό της ενώ δεν τον στήριξε στην προεκλογική του προσπάθεια.

Συμπερασματικά ο Τσίπρας θα αισθανθεί πλέον πίεση εντός και εκτός, οι πρόθυμοι πιθανοί κυβερνητικοί του σύμμαχοι πλέον θα δυσκολευθούν να του δώσουν ένα χέρι βοήθειας και τέλος οι ευρωπαίοι θα ζητούν ότι τους κατέβει για να τον ξεφορτωθούν μιας και όπως οι ίδιοι δηλώνουν, ποτέ δεν ξέχασαν τα όσα έλεγε για αυτούς.

Απομένει να δούμε αν θα δικαιωθεί ο βρετανός.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail