Καταδικασμένος εγκληματίας στην Τουρκία απειλεί τους ακαδημαϊκούς που τόλμησαν να ζητήσουν ειρήνη

Sedat Peket
Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Βαλκανιολόγος

Διαβόητος Τούρκος εγκληματίας εκτόξευσε απειλές θανάτου στους διανοούμενους που τόλμησαν να ζητήσουν ειρήνη στις Κουρδικές περιοχές.

Ο Sedat Peket οπαδός του Ερντογάν και του παντουρκισμού, καταδικασμένος για συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα, σε δήλωση που ανέβασε στο site του απειλεί τους ακαδημαϊκούς ότι θα χυθεί το αίμα τους σε περίπτωση που διαλυθεί το Τουρκικό μουσουλμανικό κράτος. Πέρυσι είχε απειλήσει με τον ίδιο τρόπο όσους ασκούσαν κριτική στον Ερντογάν, ενώ εικάζεται ότι ήταν μέλος της Εργκένεκον, της οργάνωσης που λέγεται ότι ήθελε να επαναφέρει τον στρατό στην κεντρική πολιτική σκηνή. Λες και οι Τούρκοι είχαν ποτέ διαφορές, άσχετα με το πολιτικό σύστημα. 

Το Τουρκικό Κομμουνιστικό Κόμμα έπεισε τον Στάλιν να διαλύσει την περιοχή του Λατζίν που είχε κηρυχθεί αυτόνομη και πρόσφερε βοήθεια στους εξεγερμένους Κούρδους του Αραράτ. 

Ο Sedat Peker καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή το 2013 κατά την διάρκεια των δικών της οργάνωσης, μετά από μερικούς μήνες ήταν ελεύθερος.

Από τον Toπάλ Οσμάν, τον εγκληματία σφαγέα του Ποντιακού Ελληνισμού και των Κούρδων Kocgiri, τον οποίο προστάτεψε ο Κεμάλ, που υποτίθεται ότι είχε σταλεί για να προστατέψει τον πληθυσμό από ληστοσυμμορίες σαν αυτή του Τοπάλ Οσμάν, με αντάλλαγμα να τον ακολουθήσει (όχι είχε πρόβλημα ο σφαγέας να συνεχίσει το έργο του χωρίς τον φόβο στρατοδικείου) στον Sedat Peket αυτήν την φορά, το Τουρκικό κράτος είναι χτισμένο και διατηρείται από γενοκτόνους και εγκληματίες.

Τα έθνη της Τουρκίας που ο Οζάλ αναγνώρισε ότι είναι τουλάχιστον 25 έχουν δικαίωμα να καθορίσουν την μοίρα τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail