Μνήμες Β' Παγκοσμίου Πολέμου - Χρήματα και τιμαλφή των προσφύγων κατάσχει πλέον και η Γερμανία

Η Γερμανία βαδίζει πλέον τον ίδιο δρόμο με τη Δανία και την Ελβετία όσον αφορά την κατάσχεση τιμαλφών και μετρητών από πρόσφυγες και "πρόσφυγες" που εισέρχονται στη χώρα ώστε να αυτοχρηματοδοτούν την παραμονή του.

Οι αρχές της Βαυαρίας υποδεχόμενες μεγάλες ροές από την Αυστρία έχουν αρχίσει ήδη να εφαρμόζουν το μέτρο το οποίο καταγγέλλεται διεθνώς σύμφωνα με τον Independent.

Κατά τον Βαυαρό υπουργό Εσωτερικών Γιόακιμ Χέρμαν ο,τιδήποτε έχει αξία μεγαλύτερη από 750 ευρώ μπορεί να κατάσχεται νόμιμα από το κράτος ενώ στη γειτονική Βάδη-Βυρτεμβέργη, οι αιτούντες άσυλο μπορούν μόνο να έχουν στην κατοχή τους χρήματα και τιμαλφή αξίας 350 ευρώ.

Ο Άινταν Όζογκουζ, επίτροπος ενσωμάτωσης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, δήλωσε στην Bild πως οι αρχές εφαρμόζουν την ομοσπονδιακή νομοθεσία που προβλέπει ότι οι πρόσφυγες πρέπει να χρηματοδοτήσουν πρώτα με ίδια μέσα την παραμονή τους πριν λάβουν την οποιαδήποτε κρατική βοήθεια.

Είναι γεγονός ότι η χρηματοδότηση αυτών των ανθρώπων εξελίσσεται σε μείζον ζήτημα όταν για παράδειγμα στη χώρα μας σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά το κόστος τους έχει αγγίξει τα 2 δις ευρώ (!), ενώ την ίδια ώρα θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τις περικοπές των συντάξεων ή τμήμα της φοροληστρικής επιδρομής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail