Συνάντηση πρωθυπουργών Βουλγαρίας και Ουγγαρίας στη Σόφια για το μεταναστευτικό

Του Son Ofeon

Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και o Oύγγρος ομόλογός του Βίκτορ ‘Ορμπαν θα συζητήσουν διμερή θέματα, αλλά και θέματα της «ευρωπαϊκής ατζέντας» κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Όρμπαν στη Σόφια, ανακοίνωσε το υπουργικό συμβούλιο.

Ο Όρμπαν σκόπευε να επισκεφθεί τη Σόφια την Πέμπτη και την Παρασκευή, μετά από αν και αρχικά δημοσιεύματα υποστήριζαναν ότι θα ερχόταν μια μέρα νωρίτερα.

Η συνάντηση θα ξεκινήσει στο κτήριο του Υπουργικού Συμβουλίου στο κέντρο της Σόφιας το πρωί της Παρασκευής. Έφθασε μόλις μία εβδομάδα μετά την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto, που βρέθηκε επίσης στη βουλγαρική πρωτεύουσα για να συζητήσει θέματα εμπορίου και τις πολιτικές σχετικά με τους μετανάστες.

Νωρίτερα τον Ιανουάριο, ο Όρμπαν ανακοίνωσε ότι η ΕΕ θα πρέπει να εξετάσει την ανάθεση περισσότερων αρμοδιοτήτων στη Βουλγαρία και στο FYROM για την προστασία των συνόρων τους, αν η Ελλάδα αποτύγχανε να περιορίσει την εισροή μεταναστών, όπως είχε υποσχεθεί.

Επίσης, τον Ιανουάριο ο Μπορίσοφ κάλεσε την ΕΕ να σφραγίσει προσωρινά τα ανοικτά σύνορά της σε νέες αφίξεις μεταναστών.

Ο ‘Ορμπαν με τη σειρά του υπήρξε ένθερμος αντίπαλος του σχεδίου μετεγκατάστασης και των πολιτικών «καλωσόρισματος» της Ένωσης, που εφαρμόστηκε για τους μετανάστες τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της αιχμής της μεταναστευτικής κρίσης του περασμένου έτους
 
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
 
Η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών αύριο έχει ως σκοπό τη λήψη μέτρων για την παρεμπόδιση της ροής των μεταναστών από την Ελλάδα προς τη Βουλγαρία.

Η Βουλγαρία υπέγραψε τη συμφωνία Σένγκεν στις 25 Απριλίου του 2005, επρόκειτο να ενταχθεί σταδιακά μετά το 2012, αλλά σήμερα βρίσκεται σε αναστολή εφαρμογής της.

Η Βουλγαρία και η Ουγγαρία δεν έχουν κοινά σύνορα.

Πριν μερικές βδομάδες ο ‘Ορμπαν πρότεινε να ενταχθεί η Βουλγαρία στη ζώνη Σένγκεν και να κατασκευασθεί συρμάτινος φράχτης κατά μήκος των συνόρων Βουλγαρίας και FYROM με την Ελλάδα, με σκοπό να παρεμποδισθεί η ελεύθερη έξοδος μεταναστών από την Ελλάδα.

Παρόμοιοι φράχτες κατασκευάζονται ήδη κατά μήκος των συνόρων Βουλγαρίας-Τουρκίας και FYROM-Eλλάδας για τον ίδιο λόγο.

Όταν κατασκευασθούν αυτοί οι φράχτες, η Ελλάδα θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης για μετανάστες.

Η συμμετοχή της χώρας μας στη ζώνη Σένγκεν θα είναι τότε μία μεγάλη φάρσα.
 
Τα εμπορεύματα και οι Έλληνες πολίτες θα παρενοχλούνται με επίμονους ελέγχους στα σύνορα και το εμπόριο της Ελλάδας με τις βαλκανικές χώρες, αλλά και την Ευρώπη θα υποστεί τεράστια ζημία.
Μία παρόμοια εξέλιξη θα χαροποιούσε όσους Ευρωπαίους ζητούσαν ως σήμερα το Grexit.

Ποιά ελευθερία θα απολάμβαναν τότε οι Έλληνες πολίτες;
Aπολύτως καμία.

Το σχέδιο αυτό αρχικά ήταν γερμανικής έμπνευσης.

Η κα Μέρκελ "αθώα" προσκάλεσε όλους τους πρόσφυγες στη Γερμανία, εμφανιζόμενη ως προστάτης της πολιτικής ανοικτών συνόρων για την Ευρώπη.

Η ελπίδα της ήταν ότι κάποιοι μετανάστες θα παρέμεναν ως ανειδίκευτοι εργάτες στις χώρες, από τις οποίες θα αναγκάζονταν να περάσουν για να φτάσουν στη Γερμανία.

Στη συνέχεια με γερμανικές επενδύσεις θα αξιοποιούσε αυτούς τους εργάτες σε ειδικές ζώνες επενδύσεων και θα εξασφάλιζε και όλη τη σχετική χρηματοδότηση για τη φροντίδα των μεταναστών με έξοδα των εταίρων της στην ΕΕ.

Αυτό που δεν υπολόγισε όμως σωστά ήταν ότι οι μετανάστες θα ήταν ανεπιθύμητοι από τους ντόπιους πληθυσμούς, ακόμα και στη χώρα της.

Αφού δημιούργησε η ίδια το πρόβλημα, άφησε τους Ευρωπαίους εταίρους της να αυτοσχεδιάσουν.
Και αυτοί επέλεξαν αρχικά τη φτηνή λύση made in China: τα συρματοπλέγματα και τους αγκαθωτούς φράχτες στα σύνορα τους.

Στη συνέχεια όμως οι Ούγγροι κατάλαβαν ότι θα μπορούσαν να βγάλουν λεφτά από αυτή τη δραστηριότητα και άρχισαν να κατασκευάζουν και οι ίδιοι το ατσαλένιο αιχμηρό συρματόπλεγμα, χρησιμοποιώντας ως εργάτες 12 φυλακισμένους σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Marianosztra, αλλά και στη Βουδαπέστη.

Οι δουλειές μάλιστα πάνε τόσο καλά, που άρχισαν και οι εξαγωγές στο FYROM και στη Σλοβενία και σε όποια χώρα το ζητήσει στο μέλλον.

Η φυλακή του Marianosztra λειτουργεί εν μέρει σε κτήρια, που ανήκαν σε καθολικό μοναστήρι, που κατασκευάστηκε το 1352.

Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες γυναικείες φυλακές σε λειτουργία από το 1828 και φιλοξένησε πολιτικούς κρατουμένους της περιόδου της Άνοιξης της Πράγας το 1956.

Καταλάβατε τώρα τι είδους εμπορικές σχέσεις θα προωθήσει στη Βουλγαρία ο κος Όρμπαν την Παρασκευή;

Απορώ μάλιστα, που δεν πρότεινε ήδη και σε μας την πώληση του ατσαλένιου ουγγρικού, συρματοπλέγματος τύπου Euro fence για την ανάσχεση της ροής των προσφύγων στα νησιά.
 
Ο κος Ορμπαν σχεδιάζει την ταχεία επέκταση του συρματοπλέγματος και στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Ρουμανία...

Του ευχόμαστε καλές δουλειές και καλή διαμονή στο κολαστήριο, που ήδη δημιουργεί στην Ενωμένη Ευρώπη για αποκλειστική χρήση της χώρας του.

Στο παρακάτω βίντεο θαυμάστε την εγκατάσταση του Ουγγρικού συρματοπλέγματος από το στρατό της Σλοβενίας.
 

 
Αυτή την Ευρώπη οραματίστηκαν οι δημιουργοί της;
θαυμάστε τα μελλοντικά εσωτερικά σύνορα της “Ενωμένης” με συρματοπλέγματα Ευρώ οπής...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail