Εξοργίζει η δήμαρχος της Κολωνίας με τον «Κώδικα Συμπεριφοράς» για την αποφυγή παρενοχλήσεων

Την αντίδραση μεγάλης μερίδας πολιτών προκαλεί ο «Κώδικας Συμπεριφοράς» για την αποφυγή σεξουαλικών παρενοχλήσεων που απευθύνει προς το γυναικείο φύλο η δήμαρχος της Κολωνίας Εριέττα Ρέκερ με αφορμή τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών τη νύχτα της παραμονής Πρωτοχρονιάς έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας. Οι πολίτες εκτιμούν ότι η δήμαρχος με τον «Κώδικα» δίνει έμφαση στη στάση των γυναικών και όχι στη συμπεριφορά των ανδρών που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις.

Ειδικότερα σήμερα Τετάρτη η κ.Ρέκερ κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης συνάντησης στο Αρχηγείο της Αστυνομίας κάλεσε τις γυναίκες να υιοθετήσουν έναν «Κώδικα Συμπεριφοράς» προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν παρόμοιες καταστάσεις.

Για παράδειγμα προτάθηκε στις γυναίκες και στις νεαρές κοπέλες να διατηρούν απόσταση από άγνωστους άντρες, μήκους όσο απλώνεται το χέρι, να παραμένουν μαζί με την παρέα τους, να ζητούν την βοήθεια ή την μαρτυρία των περαστικών εάν χρειαστεί και να να ενημερώνουν την αστυνομία εάν πέσουν θύματα τέτοιας συμπεριφοράς.

Ακόμη ανακοίνωσε πως ο συγκεκριμένος «Κώδικας» έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο κάλεσε τους πολίτες να ενημερώνονται σημειώνοντας πως θα υπάρχει ανανέωση των οδηγιών.

Επίσης με αφορμή τις μεγάλες εκδηλώσεις και το καρναβάλι που πρόκειται να διεξαχθεί τον Φεβρουάριο διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει αυξημένη αστυνόμευση.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι χρειάζεται μια καλύτερη εξήγηση στους αιτούντες άσυλο για το νόημα των ετήσιων δημόσιων εκδηλώσεων.

«Πρέπει να προλάβουμε τη σύγχυση αναφορικά με το τι σημαίνει χαρούμενη συμπεριφορά και πως αυτή δεν συνδέεται με τη σεξουαλικότητα» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι η δήμαρχος της Κολωνίας Εριέττα Ρέκερ, τον περασμένο Οκτώβριο τραυματίστηκε σοβαρά όταν ένας άνδρας που φέρεται να είχε ξενοφοβικές απόψεις την μαχαίρωσε στο λαιμό.

Κριτική στο ρόλο της αστυνομίας από τον υπουργό Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ

Εν τω μεταξύ όπως μεταδίδει η DeutcheWelle ο δημόσιος διάλογος για τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις της παραμονής Πρωτοχρονιάς κλιμακώνεται. Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας ζήτησε να ληφθούν σοβαρά μέτρα και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ενδέχεται να είναι αραβικής η βορειοαφρικανικής καταγωγής.

Στο μεταξύ ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Ραλφ Γέγκερ, ανακοίνωσε σήμερα από το Ντύσελντορφ ότι διεξάγονται έρευνες σε βάρος τριών ύποπτων ατόμων. Ο κ. Γέγκερ απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για το αντικείμενο των ερευνών, τις οποίες χαρακτήρισε πάντως δύσκολες και χρονοβόρες.

Παράλληλα ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ άσκησε κριτική στην αστυνομία της Κολωνίας για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση με το Συνδικάτο της Αστυνομίας (DpolG) να χαρακτηρίζει «ανάρμοστη» τη δημόσια κριτική του υπουργού.

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο του συνδικάτου Ράινερ Βεντ, και ο κ. ντε Μεζιέρ φέρει ευθύνη για την κατάσταση στην Κολωνία. Όπως είπε, πολλοί από τους αστυνομικούς της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, η οποία είναι αρμόδια για την ασφάλεια των σταθμών και των τρένων, έχουν αποσπασθεί για τη προστασία των γερμανικών συνόρων και συνεπώς έλειπαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Και ενώ ο αριθμός των μηνύσεων για σεξουαλική βία και κλοπές στην Κολωνία έχει ξεπεράσει τις 100, η αστυνομία δεν έχει ακόμη ακριβή εικόνα για τους πιθανούς δράστες. Κατά τη γνώμη του Γερμανού υπουργού Δικαιοσύνης Χάικο Μάας, οι αξιόποινες πράξεις θα πρέπει να έχουν γίνει στοχευμένα. Όπως δήλωσε στη γερμανική τηλεόραση, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι επιθέσεις έγιναν με προσυνεννόηση και πιθανώς να σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα, αναφέρει η Deutche Welle.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail