Σόιμπλε σε Τσακαλώτο: Αν κλείσουμε τα σύνορά μας στους πρόσφυγες, η Ελλάδα θα υποστεί τις συνέπειες

Τη θέση ότι το προσφυγικό δεν είναι αποκλειστικό πρόβλημα της Γερμανίας, εξέφρασε χθες βράδυ στις Βρυξέλλες μετά τη συνεδρίαση του Ecofin, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Σόιμπλε προειδοποίησε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στη συζήτησή τους ότι εάν η χώρα του «κλείσει» τα σύνορα στους πρόσφυγες όπως έκανε η Σουηδία, τότε η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει σοβαρότατο πρόβλημα «και αυτό δε θα ήταν καν ζήτημα μηνών».

Στα πλαίσια αυτά κάλεσε τα κράτη-μέλη να συνεργαστούν για μια κοινή λύση προκειμένου να προστατευθεί η Σένγκεν ώστε να μη διακινδυνεύσουν την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Σχετικά με τα κονδύλια που θα διατεθούν στην Τουρκία δήλωσε πως οι πόροι πρέπει να αναζητηθούν από τα κράτη-μέλη και «αν δεν μπορούμε να το κάνουμε όλοι, τότε πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους, π.χ. μια συμμαχία προθύμων».

Η κυρία Τασία μπορεί να έφυγε από το υπουργείο, ωστόσο πρόλαβε να προκαλέσει την τεράστια ζημιά χάρη σε δηλώσεις του "όποιος δηλώνει πρόσφυγας θα μπαίνει στη χώρα".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail