Ρωσική εξοπλιστική "σφήνα" στα "αμερικανικά" Βαλκάνια!

Η Ρωσία εξαπλώνεται “εξοπλιστικά” σε μια περιοχή που οι Αμερικανοί θεωρούν “προνομιακό τους χώρο”. Τα Βαλκάνια. Οι ΗΠΑ θέλουν να αναλάβουν τον εκσυγχονισμό και την αναβάθμιση των οπλοστασίων χωρών όπως η Αλβανία,η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Η Μόσχα από την άλλη δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει να έχει “εξοπλιστική παρουσία” στα Βαλκάνια. Το κατάφερε τη δεκαετία του 90 μέσω της Ελλάδας. Τότε που η Ρωσία ήταν εξαιρετικά αδύναμη. Τώρα πολύ πιο ισχυρή και δραστήρια έχει βρει το δεύτερο σκαλοπάτι πάνω στο οποίο θα πατήσει. Τη Σερβία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ρωσικού και του σερβικού Τύπου η Σερβία έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για την αγορά συστημάτων αεράμυνας Tor, Pantsir και Buk αλλά και για την αγορά αεροσαφών MiG-29.

Διαβάστε: Σερβία - Κροατία: Κούρσα εξοπλισμών μεταξύ Βελιγραδίου και Ζάγκρεμπ.

Τα σερβικά αιτήματα θα εξεταστούν από τη Μόσχα πριν από το τέλος Ιανουαρίου.

Η προμήθεια των S-300 πυραυλικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας δεν συζητήθηκε στις συναντήσεις που είχε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ντμίτρι Rogozin, στο Βελιγράδι, επειδή ο σερβικός αμυντικός προϋπολογισμός δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά τέτοια αγορά.

Το υπουργείο Άμυνας της Σερβίας επιθυμεί να αγοράσει MiG-29 . Η Σερβία διαθέτει εννέα MiG-29, συμπεριλαμβανομένων έξι που προμηθεύτηκε από τη Ρωσία το 2013, καθώς και έντεκα MiG-21 αεροσκάφη, η διάρκεια ζωής των οποίων θα λήξει το 2018. Διαθέτει ακόμη J-22.

Αν η Ρωσία και η Σερβία συμφωνήσουν σχετικά με τον αριθμό των απαιτούμενων συστημάτων αεράμυνας και αεροπλάνων, η παράδοση θα γίνει από τα αποθέματα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

onalert.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail