ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ πολωνού δημοσιογράφου: δεχθήκαμε επίθεση με αυτόματα των τούρκων - Βροχή οι χειροβομβίδες

Στρατής Μαζίδης

Ο Πολωνός δημοσιογράφος Tomasz Maciejczuk που δέχθηκε επίθεση από τον τουρκικό στρατό, σήμερα έγραψε:

«Προσπαθώ να φύγω από την Ανατολική Τουρκία, έχω κάποια προβλήματα με τις τουρκικές αρχές, εξαιτίας των φωτογραφιών και των αναρτήσεών μου. Ο Piotr Ryczek είναι ένας άλλος Πολωνός δημοσιογράφος ο οποίος αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ανατολική Τουρκία, εξαιτίας των προβλημάτων του με την τουρκική αστυνομία. Μάχες στο Ντιγιαρμπακίρ, καλάσνικοφ, χειροβομβίδες, ελικόπτερα πετούν πάνω το κεφάλι μου. Ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε σε μένα και τον P. Ryczek δύο φορές στο Ντιγιαρμπακίρ με αυτόματα όπλα χωρίς καμία προειδοποίηση. Ήταν πραγματικά κοντά. Είμαστε στο κρησφύγετο»

Νωρίτερα tweets από την κουρδική περιοχή:

«Είμαι στη Σιλόπη στην Ανατολική Τουρκία. Η κατάσταση είναι πολύ κακή. Πολύ αστυνομία και  στρατό ςστους δρόμους, απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18: 00 έως τις 6:00. Ο τούρκος πρόεδροςο Ερντογάν δε θέλει να ακούσει για αυτονομία στους Κούρδους. Αυτό φαίνεται και από το ότι θέλει να καταστρέψει την κουρδική αντιπολίτευση. Η λήψη φωτογραφιών ή η μαγνητοσκόπηση είναι κάτι τοεπικίνδυνο, μπορεί να καταλήξω στη φυλακή».

Ακολουθούν φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει ο Maciejczuk οι οποίες απεικονίζουν το μέγεθος της καταστροφής και την έκταση των πολεμικών επιχειρήσεων.
























Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail