Σε κινούμενη άμμο το Μαξίμου

Οι πληροφορίες δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Στο Μαξίμου γίνεται ο κακός χαμός. Έχουν σπάσει σε δύο στρατόπεδα οι «Ηρακλείς» του Τσίπρα, πλακώνονται καθημερινά, στοχοποιούν υπουργούς, κάνουν προτάσεις για άρση του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, υπήρξε ακόμη και σύγκρουση του πρωθυπουργού με τον Νίκο Παππά, γεγονός που ήταν αδύνατο να συμβεί πριν από μερικούς μήνες καθώς οι δυο τους είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος.

Στο στόχαστρο μιας ομάδας στο Μαξίμου έχουν μπει δύο υπουργοί. Ο Γ. Κατρούγκαλος με τις φαεινές ιδέες που είχε για τις ασφαλιστικές εισφορές. Μάλιστα, όσο περνούν οι μέρες και η αντίδραση δυναμώνει, ο υπουργός κάνει εκπτώσεις και προσφέρει νέες λύσεις με αποτέλεσμα να εξοργίζονται ακόμη περισσότερο μαζί του. «Δεν μπορούσε από την αρχή να είναι πιο… μαλακό το νομοσχέδιο. Τώρα που κατάλαβε ότι τα έχει κάνει μπάχαλο, τώρα αποφάσισε να αρχίσει τις κωλοτούμπες;», λέει στέλεχος που βρίσκεται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δεύτερος υπουργός είναι ο Βαγγέλης Αποστόλου, γνήσιο τέκνο της Συριζαίϊκης εποχής που σήκωναν τις μπάρες, ανέβαιναν στα τρακτέρ και υπόσχονταν τα πάντα σε όλους. Τώρα που έχει γίνει το κόκκινο πανί για τους αγρότες στο Μαξίμου κατάλαβαν ότι πόνταραν σε «κουτσό άλογο». Μάλιστα κάνουν εισηγήσεις να τους πετάξει έξω από την κυβέρνηση ο Τσίπρας ώστε να λειτουργήσουν σαν βαλβίδα εκτόνωσης της κρίσης.

Γκρίνιες υπάρχουν και για την επικοινωνιακή στρατηγική της Όλγας Γεροβασίλη αλλά και για την «εξαφάνιση» πρωτοκλασάτων υπουργών από την πρώτη γραμμή της μάχης. Καθόλου τυχαία δεν είναι η αποστασιοποίηση του Γιάννη Δραγασάκη ο οποίος μάλιστα κατηγορείται ότι έχει δική του ατζέντα, ουσιαστικά να διεκδικήσει τη θέση του πρωθυπουργού σε μια Οικουμενική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, υπάρχουν και άλλες εισηγήσεις που έχουν και εκλογικό χρώμα. Η μια ομάδα στο Μαξίμου, πιο σκληροπυρηνικοί, που γλείφουν μέρα – νύχτα τον Πρόεδρο, του λένε να παραιτηθεί και να πάει σε εκλογές γιατί «τους έχει». Οι καλοθελητές λένε στον Τσίπρα να πάει τώρα σε κάλπες, πριν προλάβει να συνέλθει η ΝΔ αλλά και πριν υπάρξει μεγαλύτερη φθορά της κυβέρνησης. «Θα τους τσακίσουμε για τέταρτη φορά, Πρόεδρε», του λένε και το πιστεύουν. Για δείτε π.χ. συνέντευξη του Γ. Σταθάκη σε Σαββατιάτικη εφημερίδα που λέει ακριβώς αυτό.

Το άλλο στρατόπεδο όμως του λέει να το παλέψει, να μην παραιτηθεί και να κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις απεγκλωβισμού (κωλοτούμπες το λένε).

Βεβαίως υπάρχουν και ορισμένοι που εισηγούνται παραίτηση της κυβέρνησης, οικουμενική με αιχμή τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας να… πετροβολάει από το απέναντι πεζοδρόμιο. Μάλλον μια θνησιγενής πρόταση που δεν θα περπατήσει καθόλου. Εκτός κι αν ο Αλέξης πείσει τους βουλευτές του να στηρίξουν μια κυβέρνηση ευρύτερου συνασπισμού, με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια που θα περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την κατάθεση ενός αναπτυξιακού σχεδίου για την οικονομία και την έναρξη της συζήτησης για το χρέος που θα έχει κάποιο τελικό αποτέλεσμα.

Γενικώς επικρατεί στο Μαξίμου μια αναταραχή από αυτή που βλέπεις συνήθως σε κόμματα που έχουν τρία και τέσσερα χρόνια στην εξουσία. Όμως, αντιλαμβάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν κάνει εγκληματικά λάθη, ότι ένα χρόνο τώρα η χώρα είναι σε απόλυτη ακυβερνησία κι ότι τα αδιέξοδα είναι πολλά. Φοβούνται άλλωστε μη… σκάσει καμιά εθνική τραγωδία και τότε όλοι αυτοί στο Μαξίμου θα τρέχουν να γλιτώσουν τα Ειδικά Δικαστήρια.

Κι ενώ στο Μαξίμου γίνεται χαμός με εισηγήσεις και συγκρούσεις, κανείς δεν σκέφτεται ούτε μια στιγμή τι θέλει η χώρα, τι ζητούν οι πολίτες. Αν έχει αντοχές η Ελλάδα για νέες εκλογές ή για νέα παιχνιδάκια. Αν μπορούν να περιμένουν οι δανειστές πότε εμείς θα σοβαρευτούμε. Οι εκπρόσωποι των μεγάλων ξένων που ήρθαν στον Τσίπρα χθες και πήγαν και στον Κυριάκο, τον Στουρνάρα και άλλους υπουργούς αυτό ακριβώς ζήτησαν. Πολιτική σταθερότητα, μεταρρυθμίσεις, σοβαρότητα, φορολογία που δεν θα αλλάζει κάθε φορά που αλλάζει και ο υπουργός ή η κυβέρνηση.

Αν θέλουν λοιπόν να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στην πατρίδα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τι θέλουν να κάνουν. Αν είναι να παραιτηθούν ας το κάνουν τώρα και προτού η ζημιά γίνει ανήκεστος. 

antinews.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail