Θα συνεχίσουν να προκαλούν και το 2016 οι Τούρκοι τονίζουν, εκτός του Καμμένου και οι Ρώσοι!

Ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ασχολήθηκε αποκλειστικά σχεδόν με τις συνεχείς στρατιωτικές προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας, στο Αιγαίο Πέλαγος και την Κύπρο και το 2015, αλλά και για το 2016, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, τονίζει ότι τα τουρκικά αεροσκάφη σε καθημερινή βάση παραβιάζουν απρόκλητα τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Παρά το γεγονός ότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ και άνανδρα ένα ρωσικό βομβαρδιστικό SU-24 πάνω από τη Συρία, ο αριθμός των παραβιάσεων στο αιγαίο μειώθηκε για λίγο.

Στην συνέχεια όμως η Άγκυρα συνέχισε τις προκλήσεις, και μερικές φορές Έλληνες και Τούρκοι πιλότοι καταλήγουν σε «εικονικές μάχες».

Πιο συγκεκριμένα, μια τέτοια «μάχη» έγινε στις 29 Δεκεμβρίου τρεις φορές, αναφέρουν οι Ρώσοι, οι οποίοι παρακολουθούν πολύ στενά στην κατάσταση στο Αιγαίο Πέλαγος, από τα ραντάρ τους στην Κριμαία!

Μαζί με τους επικεφαλείς των γενικών επιτελείων, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Ναυτικού και του Στρατού, ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας άκουσε τα κάλαντα από την χορωδία των ενόπλων δυνάμεων και διάφορους συλλόγους.

Ο Π. Καμμένος δήλωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις της χώρας το 2015, παρά την οικονομική κρίση, παρά την τεράστια μείωση, επέζησαν και «ανταποκρίθηκαν σε κάθε κλήση, σε κάθε απειλή σε καθημερινή βάση στο έδαφος, στον αέρα και στην θάλασσα.

«Η κυριαρχία της χώρας, η εδαφική ακεραιότητα διασφαλίζεται καθημερινά, με υψηλό ηθικό παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και τις περικοπές στις ένοπλες δυνάμεις.», συνέχισε ο ίδιος.

Ο Π. Καμένος τόνισε ότι το επόμενο έτος θα είναι έτος ανάκαμψης, που θα επιτρέψει να διορθωθούν όλα τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν και να θεραπευθούν οι «πληγές».

Ο ίδιος δήλωσε ότι το νέο έτος, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους ανθρώπους, στις μονάδες φρούρησης των συνόρων του Έβρου, των νησιών, στις μάχιμες μονάδες, όπου θα βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων κληρωτών και του μόνιμου προσωπικού.

«Φέτος ιδιαίτερα τιμούμε τους ήρωες μας, όχι μόνο εκείνους που έχουν πέσει σε πόλεμο αλλά και αυτούς που έπεσαν σε περίοδο ειρήνης, και με σεβασμό αποτίνουμε φόρο τιμής», δήλωσε ο επικεφαλής του ελληνικού υπουργείου Άμυνας.

«Αλλά κάθε μέρα στο Αιγαίο, στον ελληνικό εναέριο χώρο συμβαίνουν συνέχεια προκλήσεις. Στα ελληνικά χωρικά ύδατα οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οι ναύτες των πολεμικών πλοίων κάθε μέρα στηρίζουν την εθνική μας ακεραιότητα και κυριαρχία. Στον ουρανό, εμείς απαντάμε συνεχώς στις παραβάσεις που κάνουν συνεχώς τα τουρκικά αεροσκάφη. Οι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού, οι υπαξιωματικοί και οι στρατιώτες, σε όλες τις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδος και στα νησιά διαφυλάττουν την εθνική μας ακεραιότητα, και σε καιρό ειρήνης έχουμε πεσόντες ήρωες», δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Ο υπουργός είπε επίσης ότι το 2016 σε όλα τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων θα τιμηθούν τα θύματα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και, σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, θα τιμηθεί και η γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους.

«Οι άνθρωποι που ξεχνούν πεθαίνουν, και οι Έλληνες δε θα ξεχάσουν ποτέ για αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να εξαφανιστούν», είπε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας.

pentapostagma.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail