Υποψήφιος για την Αμερικανική προεδρία καταγγέλει το ρόλο του Κατάρ σε σχέση με τις ισλαμιστικές οργανώσεις

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Βαλκανιολόγος

Ένας από τους υποψήφιους για το χρίσμα των δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο Bernie Sanders, γερουσιαστής του Βερμόντ, προκάλεσε το Κατάρ αναφέροντας τα ποσά που έδωσε για το μουντιάλ που θα γίνει στο Κατάρ το 2022, σε σχέση με αυτά που δίνει για τον αγώνα εναντίον της ISIS λέγοντας ακόμα πως οργανώσεις και ιδιώτες από το Κατάρ χρηματοδοτούν τρομοκρατικές οργανώσεις.

Το 2012 παραιτήθηκαν ένας ανταποκριτής και δύο ακόμα εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού Al Jazeera, που χρηματοδοτείται από την ισλαμοφασιστική κυβέρνηση του Κατάρ. Ανέφεραν ότι το Al Jazeera πλήρωσε 50.000 δολάρια για να έρθουν στα χέρια Σύρων ανταρτών λαθραία τηλέφωνα και δορυφορικός εξοπλισμός. Το Κατάρ ενίσχυσε με όπλα και χρήμα την ‘‘ένωση ελεύθερων ανδρών της Ανατολής’’ ισλαμιστές αντάρτες στην Συρία που συνεργάζονταν με την Αλ Κάιντα. Την ίδια οργάνωση ενίσχυσε και η Τουρκία, σύμφωνα με την Γερμανική υπηρεσία πληροφοριών.

Μέσα επικοινωνίας κρατών και χώρες που συντέλεσαν στην δημιουργία του προσφυγικού και ευθύνονται για την συνέχιση του, έχουν το θράσος να εγκαλούν τα δυτικά κράτη για τον τρόπο που χειρίζονται το προσφυγικό!

Στο Κατάρ ανήκουν από το κτήριο της Αμερικανικής πρεσβείας στο Λονδίνο ως τα Χάροντς, το Αγγλικό Ολυμπιακό χωριό, μέχρι και 10% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Είναι πολύ αφελείς όσοι μιλούν για δυτικό ιμπεριαλισμό με όρους της δεκαετίας του 30 και του 50. Η Αμερική και η Ευρώπη αγοράζονται σιγά σιγά και την δύναμη την έχουν αυτοί που έχουν τα λεφτά όχι την πολιτική εξουσία... που πουλιέται και πολύ φθηνά...

Το Κατάρ είναι δύσκολος αντίπαλος, η Τουρκία όχι. Δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω από ότι θα πρόσφερε ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν και κοστίζει πολύ.

Η δικαιοσύνη για τους λαούς της Ανατολίας που δεν ήρθε το 1920 πλησιάζει.
Όμως είναι καλό να ξέρουμε ποιος έχει τα λεφτά και άρα τον έλεγχο!

Bernie Sanders calls out Qatar for supporting ISIS which shares common Wahhabi ideology with Qatar. from lubp on Vimeo.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail