ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ έφερε σπουδαίες νίκες σε Λαττάκεια και Χαλέπι - Αρχίζει η μάχη του Ιντλέμπ με νέες ενισχύσεις

Στρατής Μαζίδης

Τρέχει στην κυριολεξία με ότι έχει και δεν έχει, ο συριακός στρατός μαζί με τις Λαϊκές Δυνάμεις Αμυνας και τη Χεζμπολάχ να καθαρίσουν όσα περισσότερα μέτωπα μπορούν καθώς αρχίζει να διαφαίνεται φως στο βάθος του διπλωματικού τούνελ.

Η 103η ταξιαρχία της ρεπουμπλικανικής φρουράς απελευθέρωσε νέα στρατηγικής σημασίας σημεία στη Λαττάκεια, κυρίως υψώματα και αγροτικές εκτάσεις διώχνοντας ακόμη πιο βόρεια τους ισλαμιστές του FSA και την Al Nusra.

Στο Χαλέπι ο στρατός κινήθηκε προς βορρά, δύση, νότο και ανατολή καταστρέφοντας ένα μεγάλο κονβόι οχημάτων της ISIL καθώς επίσης και στρατόπεδα στρατολόγησης της Al Nusra.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εξουδετερώθηκαν αρκετοί τζιχαντιστές και κατεστράφη εξοπλισμός των τρομοκρατών ενώ υπήρξε από αέρος συνδρομή της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Την ίδια στιγμή κατέφθασαν ενισχύσεις της Χεζμπολάχ αλλά και της ιρακινής λαϊκής δύναμης στο Αλ Χαντέρ 



Ο κύριος στόχος των δυνάμεων αυτών είναι ο έλεγχος του οδικού άξονα που συνδέει το Χαλέπι με το Ιντλέμπ, ο οποίος ελέγχεται εδώ και 2 1/2 χρόνια από τους ισλαμιστές. 

Παράλληλα ο συριακός στρατός πέτυχε την αποκοπή της βασικής γραμμής τροφοδοσίας από το Ιντλέμπ στο Χαλέπι απελευθερώνοντας στο νότιο Χαλέπι την πόλη του Khan Touman και το χωριό al-Khalidiyah.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail