Μεγάλες ζημιές στα τσιπ του μαύρου κουτιού - Ειδικοί από διάφορες χώρες θα συνδράμουν στην αποκωδικοποίηση

Στρατής Μαζίδης

Σε δύσκολη εξίσωση λόγω των μεγάλων ζημιών που έχει υποστεί το μαύρο κουτί του Sukhoi-24 μετατρέπεται η αποκωδικοποίησή του όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ρωσικό Υπουργείο Αμυνας και τον πτέραρχο Σερκέι Μπαϊνέτοφ.

Τα chips του μαύρου κουτιού έχουν υποστεί ζημιά, αλλά η καταγραφή της πορείας της πτήσης και οι πληροφορίες αυτής μπορούν να ανακτηθούν.

Οι ομιλητές δήλωσαν ότι θα χρειαστεί ακόμη λίγος χρόνος για να γίνει η συλλογή όλων των πληροφοριών αλλά διαβεβαίωσαν πως αυτά θα δοθούν στη δημοσιότητα μόλις αποκαλυφθούν.

Επιπλέον εμπειρογνώμονες από την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα βοηθήσουν στην αποκωδικοποίηση, η οποία προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη καθώς 13 από τα 16 chips έχουν καταστραφεί, άλλα 3 έχουν πάθει ζημιά αλλά πιθανότατα το ένα είναι ακόμη αναγνώσιμο.

«Η ανάγνωση των δεδομένων των chips αυτή τη στιγμή είναι αδύνατη λόγω των εσωτερικών ζημιών. Η Επιτροπή μελετά τη δυνατότητα της συνδρομής από εξειδικευμένα επιστημονικά ρωσικά ιδρύματα, τα οποία έχουν την ικανότητα να διαβάζουν δεδομένα απευθείας από το μικροτσίπ»
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail