Η Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης δεν είναι Τουρκική και ούτε θα ήθελε, ένα μεγάλο κομμάτι της, να είναι

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Βαλκανιολόγος

Η Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης καταρχήν δεν είναι κάτι ενιαίο. Αποτελείται από τρεις διαφορετικές εθνοτικές ομάδες, τους Τουρκογενείς, τους Πομάκους και τους Ρομά.

Οι Πομάκοι κατά την πιο πιθανή εκδοχή κατάγονται από τους Αγριάνες, ένα από τα 22 αρχαία Ελληνικά Θρακικά φύλα. Την εκδοχή αυτή, προέβαλλαν οι ίδιοι οι Πομάκοι της Βουλγαρίας, το 1946 στον ΟΗΕ, ζητώντας να αποτελέσουν μέρος του Ελληνικού κράτους. Οι Αγριάνες ήταν μέρος του στρατού του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην εκστρατεία εναντίον των Περσών. 

Ένα μεγάλο κομμάτι της μουσουλμανικής μειονότητας πάλεψε και παλεύει μόνο του, απέναντι σε "ανθρωπιστικές" κυβερνήσεις (που ξεκινώντας από το Βενιζέλο έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για την Τουρκοποίηση της μειονότητας), και στην Τουρκία, για την διατήρηση της Ελληνικής εθνικής τους ταυτότητας.

Δεν κατήγγειλαν την δράση της Τουρκίας στην Θράκη οι Ελληνικές κυβερνήσεις, Πομάκοι και Ρομά το έκαναν…

«Οι μουσουλμάνοι Τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να μας επιβάλλουν εκτός από την γλώσσα τους και την ταυτότητα τους»...
«Θέλουμε να έχουμε καλή εκπαίδευση στην γλώσσα του κράτους που ζούμε»...
«Θέλουμε περισσότερα δημόσια σχολεία»...

Είναι μερικά αποσπάσματα από την ομιλία της Σαμπιχά Σουλεϊμάν σε συνέδριο του ΟΗΕ για τις μειονότητες το 2012. 

Η Σαμπιχά Σουλεϊμάν το 2014 αποκλείστηκε από τα Ευρωψηφοδέλτια του Σύριζα μετά από αντίδραση ανθρωπιστών και Τουρκοφρόνων... οι γνήσιοι φασίστες πάντα συνεργάζονταν...

Τρεις ήρωες Πομάκοι, το 2015 πήγαν στην συνέλευση της ομοσπονδιακής ένωσης ευρωπαϊκών εθνοτήτων FUEN που έγινε στην Κομοτηνή και διέλυσαν την προπαγάνδα της Τουρκίας δηλώνοντας ότι... "Δεν υπάρχει Πομάκος Τούρκος" και "H γλώσσα μας δεν είναι η Βουλγαρική αλλά η Πομακική".

Στην εφημερίδα των Πομάκων, τη Ζαγάλισα, ανάμεσα στα θέματα που έχουν γραφτεί είναι... ότι ο Μουσταφά Κεμάλ δεν γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη αλλά σε ένα χωριό, αναφέρθηκε η θεώρηση των Τούρκων ως δίποδους γαϊδάρους από τους Οθωμανούς, καταγγέλλεται η προσπάθεια εκτουρκισμού της μειονοτικής εκπαίδευσης. Είναι μια εφημερίδα Ελλήνων που αγωνίζονται μόνοι τους απέναντι σε φασίστες -όπως και αν αποκαλούνται- που θέλουν να τους φορτώσουν μια ξένη ταυτότητα, την Τουρκική, και αποκαλύπτει τα έργα της Τουρκίας.

Πρέπει λοιπόν να μάθουμε να διακρίνουμε .Τα όργανα της Τουρκίας και του προξενείου, θα ήταν καλό να κληθούν και να λογοδοτήσουν, πρώτα από όλα για την ψυχολογική και σωματική βία που άσκησαν σε ομόθρησκους συμπολίτες τους. 

Βία που καταγγέλθηκε το 2012 από τον ιμάμη Καρά Χαλήλ Μπιλάλ, ο οποίος στην επιστολή παραίτησης του αναφέρει την ψυχολογική βία που του ασκήθηκε επειδή δεν αναγνώριζε τον ψευτομουφτή της Κομοτηνής. Βία που τον έκανε να φοβάται για τον ίδιο και για την οικογένεια του.

Πόσο μεγάλη ντροπή είναι για όλους μας όταν ένας Έλληνας πολίτης γράφει ότι δεν αισθάνεται ελεύθερος στην χώρα του και φοβάται εξαιτίας της δράσης ενός ξένου προξενείου, του Τουρκικού, και αφήνεται απροστάτευτος.

Οι ήρωες που δεν σταμάτησαν ποτέ να προσπαθούν να διατηρήσουν την Ελληνική εθνική ταυτότητα, που κάποιοι που δεν έκαναν τίποτα για να την αποκτήσουν την απαξιώνουν, θα πρέπει να επιβραβευτούν για τον ηρωισμό τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail