Προμηνύονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία με βάση τις δηλώσεις Νταβούτογλου

Στρατής Μαζίδης

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ahmet Davutoğlu επέκρινε τον πρόεδρο του HDP, Selahattin Demirtaş για την επίσκεψή τουύ στη Μόσχα όπου καταδίκασε την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από τους τούρκους στο συριακό εναέριο χώρο.

Ο Demirtaş συναντήθηκε με το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την Τετάρτη παρά την σκληρή κριτική από όλα τα κόμματα στο τουρκικό κοινοβούλιο. Εκπρόσωποι της κουρδικής κοινότητας της Ρωσίας ήταν επίσης παρόντες στη συνάντηση.

Ο κούρδος πολιτικός επέκρινε την Άγκυρα για την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου τον περασμένο μήνα: «Εμείς δεν κρίνουμε σκόπιμο ότι ο λαός πρέπει να πληρώσει για ένα λάθος που έκανε η κυβέρνηση».

Μετά τα σχόλια Demirtaş του, ο Νταβούτογλου σχολίασε σε μια συνάντηση επιχειρηματιών στην Άγκυρα: «Παίρνουν το μέρος όπου βρίσκεται αντιμέτωπος με την Τουρκία. Η θέση του Demirtaş λέγοντας στη Μόσχα, ότι ήταν λάθος της Τουρκίας η κατάρριψη του ρωσικού τζετ είναι ντροπή και την προδοσία".

Άραγε αυτό το «προδοσία» να αποτελεί προάγγελο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και διώξεων στην Τουρκία;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail