Έτσι θα κρατήσει τον Ασαντ πρόεδρο ο Πούτιν στη Συρία

Στρατής Μαζίδης

Μέσω νέων εκλογών στις οποίες θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο σύριος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ, θα επιτύχει ο Βλάντιμιρ Πούτιν το πολιτικό status quo στη Συρία να μείνει ως έχει.

Είναι σχεδόν παραπάνω από βέβαιο ότι σε περίπτωση εκλογών, ο Ασαντ θα επιτύχει την άνετη επανεκλογή του καθώς έχει τη στήριξη του συριακού λαού, την οποία απήλαυσε ακόμη και στα πολύ δύσκολα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Δύση δεν επιθυμεί την εκ νέου υποψηφιότητα του Ασαντ αν και πλέον οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα του συριακού λαού να αποφασίσει.

Στα πλαίσια αυτά, ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην ετήσια μαραθώνια συνέντευξη τύπου στα διεθνή ΜΜΕ δήλωσε:

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει το ποιος θα πρέπει να είναι ηγέτης μιας χώρας. Μόνο ο συριακός λαός μπορεί, δικαιούται και πρέπει να αποφασίσει. Εμείς υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία των ΗΠΑ σχετικά με την προετοιμασία του ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών αλλά ποτέ δεν θα συμφωνήσουμε για οποιαδήποτε εξωτερική δύναμη να καθορίζει το ποιος θα κυβερνήσει μια χώρα. Είναι ενάντια σε κάθε διεθνές δίκαιο. Αυτό εναπόκειται στο λαό της Συρίας».

Και συμπλήρωσε:

«Μόλις αντιληφθούμε ότι η πολιτική πρόοδος έχει αρχίσει, και φυσικά αποφασίσει η συριακή κυβέρνηση ότι ήρθε η στιγμή να σταματήσουν οι αεροπορικές επιδρομές, θα σταματήσουν. Δε θα γίνουμε πιο Σύριοι, κι από τους Σύριους τους ίδιους. Δεν το χρειαζόμαστε αυτό, σωστά; Όσο ταχύτερα υπάρξει πρόοδος, τόσο το καλύτερο».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail