Νταβούτογλου σε Πούτιν: κι αν βομβαρδίζαμε εμείς την Ανατολική Ουκρανία τι θα έκανες;

Στρατής Μαζίδης

Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου προσπάθησε να νομιμοποιήσει την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού μέσω...ανατολικής Ουκρανίας.

Η Αγκυρα βρίσκεται προφανώς σε μια πρωτοφανή αμηχανία καταφεύγοντας σε νευρικές αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα ο Νταβούτογλου δήλωσε:

«Το περιστατικό δεν έλαβε χώρα στα σύνορα Ρωσίας-Συρίας, επειδή δεν υπάρχου, τέτοια σύνορα. Το περιστατικό έλαβε χώρα στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας και αυτό συνέβη μέσα σε ένα πλαίσιο που περιλαμβάνει άμεσα την Τουρκία και τα στρατηγικά συμφέροντά της»

 Και συνέχισε:

«Η Τουρκία έχει αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα στα σύνορα με τη Συρία τα τελευταία πέντε χρόνια. Καλώ τον Πούτιν για το αντιληφθεί. Η ρωσική ηγεσία θα πρέπει να φανταστεί κάτι σαν αυτό: 

αν είχαμε βομβάρδισαν θέσεις στην ανατολική Ουκρανία, οι οποίες είχαν συγγένεια με τη Ρωσία, όπως εμείς με τους Τουρκομάνους ανταποκρινόμενοι σε αίτημα της Ουκρανίας και παραβιάζοντας παράλληλα το ρωσικό εναέριο χώρο, ακριβώς όπως η Ρωσία ισχυρίζεται ότι συμφώνησε σε μια αίτηση για βοήθεια από το κράτος της Συρίας, αναρωτιέμαι τι θα σκεπτόταν και τι θα έκανε ο Πούτιν...»
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail