ΔΑΚΡΥΣΕ ο Θεός στη Χομς - Στολίστηκε ο Προφήτης Ηλίας - Η πληγωμένη πόλη προσδοκά τη γέννηση του Ιησού

Του Στρατή Μαζίδη

Η πληγωμένη Χομς, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας και αφετηρία του πολέμου το Μάρτιο του 2011, είναι πλέον ολοκληρωτικά ελεύθερη μετά την αποχώρηση των εξτρεμιστών από την περιοχή του al Waer.

Η όμορφη πόλη και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας έχει ήδη αρχίσει να ανοικοδομείται και να ζει εκ νέου τη ζωή της στα τμήματα που ο συριακός στρατός απελευθέρωνε κατά τα προηγούμενα χρόνια από τους ισλαμιστές.

κεριά στους μάρτυρες


Οι πληγωμένοι αδερφοί μας, τα ορφανά παιδιά μας, οι μάνες που έχασαν συζύγους και παιδιά, τα παληκάρια που λαβώθηκαν στο μέτωπο προετοιμάζουν την ιστορική πόλη για την υποδοχή του Μεσσία.

Ο συριακός λαός είχε πετύχει το ακατόρθωτο. Να διαβιούν όλοι οι σύριοι αρμονικά ασχέτως του θρησκεύματός τους και δίχως - αυτό είναι το βασικό - να ποδοπατούνται τα πάντα στο όνομα της παγκοσμιοποίησης.

Αυτοί οι άνθρωποι στις φωτογραφίες έμειναν πίσω. Δεν έφυγαν και για αυτό ακόμη κρατά η Συρία.

Χαμογελαστοί, γυρεύουν την ελπίδα και τη βρίσκουν στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού.

Μια όμορφη πόλη, μια όμορφη χώρα και ένας ξεχωριστός λαός δίνουν το σύνθημα της αντίστασης και της ελπίδας.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail