KUWEIRES - 16χρονος: πατέρα θα ρθω να σε λευτερώσω! 4 χρόνια μετά 20άρης πια τον έσωσε….αυτός είναι ο Αη Στρατός της Συρίας - ΒΙΝΤΕΟ

Η ανταποκρίτρια του RT Lizzie Phelan πέτυχε ν΄αποκτήσει πρόσβαση στη συριακή αεροπορική βάση του Kuweires, κάποιες ημέρες μετά την απελευθέρωσή της από το συριακό στρατό. Ήταν παγιδευμένη η βάση από το 2013:

Είμαστε τελικά στο δρόμο προς το Χαλέπι. Εδώ και 1 εβδομάδα ήταν αδύνατο να πάρουμε αυτόν τον δρόμο γιατί ήταν κάτω από τον έλεγχο των δυνάμεων της DAESH. Ο ήλιος δύει και ελπίζουμε να φτάσουμε σε μια ώρα. Ο στρατός είναι πολύ απρόθυμος και δεν θα μας οδηγήσει προς την αεροπορική του βάση γιατί αρχίζει να σκοτεινιάζει κι ο δρόμος δεν είναι ακόμη 100% ασφαλής. Αυτοί λένε ότι όταν σκοτεινιάζει μαχητές της DAESH στοχεύουν τα φώτα που κινούνται με αυτοσχέδιες ρουκέτες και οβίδες. Δυστυχώς δεν θα πάμε στη βάση αυτό το βράδυ και δεν θα τη δούμε παρά αύριο το πρωί. 

Καλημέρα είμαστε τώρα στο δρόμο για την αεροπορική βάση του Kuweires. Ελπίζουμε να φθάσουμε σε μισή ώρα. Είναι ένας δρόμος πολύ δύσκολος όπως βλέπετε. Καταλαβαίνουμε καλά γιατί ο στρατός δεν ήθελε να τον πάρουμε χθες βράδυ μέσα στο σκοτάδι. Τα χωριά κατά μήκος του δρόμου καταστράφηκαν πολύ πρόσφατα όπως μπορείτα να δείτε. Εδώ και κάποιες ημέρες όλα αυτά τα χωριά ήταν υπό τον έλεγχο της DAESH και ο στρατός όφειλε να τ΄ανακτήσει ένα προς ένα για να σπάσει τελικά την πολιορκία της αεροπορικής βάσης του. Όταν το Ισλαμικό Κράτος πήρε τον έλεγχο μεγάλων τμημάτων της ΒΑ Συρίας την τελευταία χρονιά αυτοί κατέκτησαν την πλειοψηφία των συριακών στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Η τελευταία εγκατάσταση που επιχείρησαν να επιτεθούν ήταν αυτή εδώ η στρατιωτική αεροπορική βάση του Kuweires στα Α του Χαλεπίου. Αλλά δεν το κατόρθωσαν ακόμη κι αν οι στρατιώτες εδώ ήταν ο στόχος αδιάκοπων επιθέσεων κατά την διάρκεια των 3 τελευταίων ετών. Μπορούμε να δούμε παντού όπου περπατάμε θραύσματα από οβίδες και κάλυκες που μαρτυρούν τις επιθέσεις που επιχειρήθηκαν.Πέτυχαν ν΄αντισταθούν σε αυτές τις επιθέσεις.Κατά τις τελευταίες ημέρες αυτή η βάση απελευθερώθηκε έσπασε ο αποκλεισμός.


M Zaman διοικητής της μονάδας που υπερασπίστηκε τη βάση: Ήταν κρίσιμο για να προστατεύσουμε την αεροπορική βάση και να εξαλείψουμε τους στρατολογημένους τρομοκραάτες από όλον τον κόσμο που ήρθαν να πολεμήσουν την πατρίδα μας. Αυτοί δεν είχαν το κουράγιο να πολεμούν μετωπικά αναντίον μας. Αντ΄αυτού παγίδευαν αυτοκίνητα κι έστελναν καμικάζι για να μας εκφοβίσουν. Αδύνατο να υποβαθμίσουμε τις συνθήκες στις οποίς έζησαν. Επιπλέον στις συνεχείς επιθέσεις ο στρατός δεν ήταν σε θέση να τους ρίξει προμήθειες με αλεξίπτωτα γιατί οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους χτυπούσαν τα ελικόπτερα.

Oι στρατιώτες εδώ μας είπαν ότι αυτοί ζούσαν από σιτάρι που το φύτευαν εδώ στο έδαφος. Έκαναν κάτι σαν ψωμί και διέθεταν φρούτα και λαχανικά που επίσης φύτευαν εδώ. Για εβδομάδες δεν έτρωγαν ολόκληρες ημέρες. Στρατηγός Μ Βareeny: Όταν ξέσπασε ο πόλεμος ο γιος μου ήρθε για να μας ελευθερώσει. Δεν ήταν παρά 16 ετών. Μιλήσαμε στο τηλέφωνο και υποσχέθηκε να έρθει. Δεν ήταν στο στρατό δεν ήταν παρά μαθητής. Σήμερα είναι 20 και ήρθε και μ΄έσωσε.

Να οι τάφοι των στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των 3 τελευταίων ετών. Πολλοί ανάμεσά τους σκοτώθηκαν τον τελευταίο Αύγουστο καθώς περί τους 1000 μαχητές της DAESH εξαπέλυσαν μια βίαιη επίθεση εναντίον αυτής της βάσης επιτιθέμενοι με βαρύ πυροβολικό.Άλλοι σκοτώθηκαν από νάρκες που άφησε η ίδια οργάνωση ή από οβίδες.rt 16/11/15
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail