ΠΡΩΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ - «Αναζητούμε τα ακριβή αίτια - Αναμένονται δηλώσεις του Πούτιν»

Στρατής Μαζίδης

Το ρωσικό Su-24 κατερρίφθη ενώ βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Συρίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ:

«Μέχρι στιγμής, δε γνωρίζουμε το λόγο για τη συντριβή του αεροσκάφους μας από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι το αεροσκάφος ήταν στον εναέριο χώρο της Συρίας, πάνω από το έδαφος της Συρίας» 

ενώ ο Πεσκόφ σημείωσε πως οι πρώτες δηλώσεις του ρωσικού ΥΠΑΜ βασίζονταν σε πρώτες πληροφορίες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου έκανε έκκληση για υπομονή μέχρι να εξακριβωθεί ο ακριβής λόγος για το περιστατικό:

«Θα ήταν λάθος να κάνουμε κάποιου είδους υποθέσεις αυτή τη στιγμή ή να προβούμε σε δηλώσεις μέχρι να έχουμε την πλήρη εικόνα. Ως εκ τούτου, εμείς απλά πρέπει να είμαστε υπομονετικοί. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, αλλά και πάλι, είναι αδύνατο να πω τίποτα χωρίς πλήρη πληροφόρηση»

Επίσης ο Πεσκόφ προϊδέασε για επικείμενες δηλώσεις του ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν σχετικά με τη συντριβή του ρωσικού Su-24 στο περιθώριο της συνάντησής του με το βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας:

«Μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο πρόεδρος ... θα θίξει το θέμα αυτό κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με το βασιλιά, και ότι θα υπάρξει κάποιου είδους αντίδραση».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail