«ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΡΙΞΑΜΕ» - Επιμένει η Τουρκία κάνοντας λόγο για κανόνες εμπλοκής - Η προσοχή στρέφεται στη Μόσχα

Του Στρατή Μαζίδη

Αίσθηση προκαλούν οι εξελίξεις που έχουν ακολουθήσει την κατάρριψη του ρωσικού Sukhoi-24 καθώς η Αγκυρα από την πρώτη στιγμή και επίσημα ενημέρωσε για την κατάρριψη του μαχητικού ενώ η Μόσχα εμφανιζόταν μέχρι πριν λίγο μετρημένη στις δηλώσεις της λέγοντας ότι πρώτα θα αποσαφηνίσει τις συνθήκες της πτώσης καθώς ο πρόεδρος Πούτιν έκανε λόγο για πισώπλατη μαχαιριά από το Σότσι (ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! - «Η κατάρριψη του μαχητικού μας ήταν πισώπλατη μαχαιριά» http://www.freepen.gr/2015/11/blog-post_2732.html).

Σύμφωνα με τη Daily Sabah η Τουρκική Προεδρία έχει επιβεβαιώσει την κατάρριψη του μαχητικού ύστερα από παραβίαση του εναέριου χώρου της γείτονος.

Επίσης η Hurriyet μεταφέρει δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου σύμφωνα με τον οποίο η κατάρριψη του αεροπλάνου δεν πρέπει να εκληφθεί ως εχθρική ενέργεια απέναντι σε οποιαδήποτε χώρα αλλά πράξη προκύπτουσα από τους κανόνες εμπλοκής και διασφαλίζουσα την ακεραιότητα της τουρκικής κυριαρχίας.

Το Κρεμλίνο ξεκαθαρίζει πως αποδεικνύεται σε κάθε περίπτωση η μη παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου.

Και τώρα όλη η προσοχή στρέφεται στη Μόσχα και το τι θα πράξει καθώς υπάρχει ήδη ένας νεκρός πιλότος ενώ αγνοείται η τύχη του δεύτερου καθώς κατά ορισμένα δημοσιεύματα έχει συλληφθεί από τους Τουρκομάνους και άλλα τον φέρουν κι αυτό νεκρό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail