Οι Τούρκοι δεν άλλαξαν ποτέ - Νέα δολοφονία

Της Μελίνας Κονταξή

Γνωστός Κούρδος δικηγόρος πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ δολοφονήθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου όπου διαμαρτυρόταν για τις επεμβάσεις των ειδικών δυνάμεων σε ιστορικά μέρη. 

Άγνωστος αριθμός οπλοφόρων άνοιξε πύρ κι η αστυνομία ανταπέδωσε. Όμως ο Τahir Elci σύμφωνα με τη δήλωση του δικηγόρου του σε κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων δολοφονήθηκε από την αστυνομία με μια σφαίρα στο κεφάλι. 

Εκρεμούσε η δίκη του για διάδοση τρομοκρατικής προπαγάνδας επειδή είχε πει ότι το PKK δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, μπορούσε να καταδικαστεί μέχρι και σε φυλάκιση 7,5 ετών. 

Κράτος τρομοκράτης από τη δολοφονία του Αρμένιου δημοσιογράφου Hrant Dink το 2007 ως την πρόσφατη απόπειρα εναντίον του ηγέτη του φιλοκουρδικού δημοκρατικού κόμματος των λαών, αποδεικνύει ότι οι τεχνητές κατασκευές που βασίστηκαν σε γενοκτονίες και βίαιη ενσωμάτωση είναι μοιραίο αργά η γρήγορα να καταρρεύσουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail