Τα J-15 ανάβουν προσεχώς τις μηχανές και ετοιμάζονται να κάνουν πυροτεχνήματα τους ισλαμοφασίστες

Στρατής Μαζίδης

Τη στιγμή που η ρωσική στρατιωτική επέμβαση επεκτείνεται ραγδαία στη Συρία, στρατιωτικές πηγές της ισραηλινής debka κάνουν λόγο για δέσμευση από το Πεκίνο προς τη Μόσχα την περασμένη Παρασκευή για ανάληψη δράσης και από τον Κινέζικο Δράκο ενάντια στους τζιχαντιστές.

Τα J-15 αναμένεται πολύ σύντομα να ενταχθούν στη μάχη κατά των ισλαμιστών στο πλευρό της Συριακής και της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας τη στιγμή που η Βαγδάτη προσφέρει στη Μόσχα μια αεροπορική βάση για να επεκτείνει τις επιχειρήσεις της και στο Ιράκ.

Η Συμμαχία πλέον αριθμεί πέντε μέλη: Συρία - Ρωσία - Κίνα - Ιράκ και Χεζμπολάχ.

Tα J-15 θα απονηώνονται από το αεροπλανοφόρο Liaoning-CV-16 το οποίο εδώ και περίπου 10 ημέρες βρίσκεται στις ακτές της Συρίας συνοδεία καταδρομικού.

Αυτό θα αποτελέσει και ένα σημείο - σταθμό για το Πεκίνο καθώς θα πρόκεται για την πρώτη στρατιωτική επιχείρηση της Κίνας στη Μέση Ανατολή ενώ παράλληλα θα είναι και η πρώτη γεύση δράσης για το Liaoning σε συνθήκες πραγματικής μάχης.

Μόλις το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ο κινέζος ΥΠΕΞ Wang Yi, σχολίασε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το συριακό στη Νέα Υόρκη:

«Ο κόσμος δεν μπορεί να παρακολουθεί απαθής με σταυρωμένα τα χέρια αλλά ούτε και πρέπει να επέμβει επιδιαιτητικά».


Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός του Ιράκ Haider al-Abadi μιλώντας στο αμερικάνικο PBS NewsHour δήλωνε ότι θα καλωσόριζε ρωσικά στρατεύματα στο Ιράκ προσθέτοντας πως αυτό θα έδινε στη Μόσχα τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τους περίπου 2.500 τσετσένους ισλαμιστές που βρίσκονται στη χώρα.

Η πρόταση αυτή έρχεται ως συνέχεια στο νέο άξονα Μόσχας - Τεχεράνης - Δαμασκού και Βαγδάτης με την τελευταία να προσφέρει τα μέγιστα στην οργάνωση για το επερχόμενο πέρασμα των ιρανικών δυνάμεων στη Συρία αλλά και τη βάση στη Habbaniyah, 74 χλμ έξω από τη Βαγδάτη, στη ρωσική αεροπορία ώστε να εξαπολύει επιθέσεις στο βόρειο Ιράκ και τη βόρεια Συρία.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα είχαμε μια ενδιαφέρουσα συγκατοίκηση ρώσων και αμερικάνων στη Habbaniyah η οποία επίσης εξυπηρετεί τα περίπου 5000 μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο Ιράκ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail