DMITRY RΟGΟΖΙΝ: “Χρειαζόμαστε παίκτες του WORLD OF TANKS για να χειριστούν τηλεκατευθυνόμενα άρματα!

Του SON OFEON

Μετά την αποκάλυψη των σχεδίων μιας ρωσικής αμυντικής εταιρείας να κατασκευάσει ένα τηλεκατευθυνόμενο άρμα μάχης στο εγγύς μέλλον,ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός Ντμίτρι Rogozin ανακοίνωσε ότι ο στρατός θα χρειαστεί σύντομα ανθρώπους έμπειρους στο παιχνίδι υπολογιστή "World of Tanks».

"Εμείς δεν χρειαζόμαστε αρματιστές τώρα, χρειαζόμαστε παίκτες του παιχνιδιού World of Tanks" έγραψε ο Rogozin σε ένα tweet τη Δευτέρα.

Το σχόλιο προέκυψε μετά την ανακοίνωση στα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης της εταιρείας Uralvagonzavod, η οποία ισχυρίστηκε ότι στο προσεχές μέλλον θα κάνει το άρμα τύπου T-90 τηλεκατευθυνόμενο από απόσταση 3 έως 5 χιλιομέτρων.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Rogozin εξέφρασε τις προτιμήσεις του για τεχνολογίες τηλεκατεύθυνσης.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, έγραψε ότι πολύ σύντομα όλοι θα παρακολουθήσουν την κατάσταση, κατά την οποία ένας στρατός επανδρωμένος με "γυαλάκηδες σπασίκλες" θα καταστρέψει εντελώς τις δυνάμεις των "όμορφων αθλητών που αγωνίζονται σε χαμηλότερο τεχνολογικό επίπεδο."
Το Τ-90 είναι το προηγούμενο μοντέλο άρματος μάχης της Uralvagonzavod.

Τώρα η επιχείρηση αλλάζει την παραγωγή τηςκαι κατασκευάζει το πιο σύγχρονο άρμα τύπου Armata.

Εντούτοις, οι παραλλαγές του οχήματος Τ-90 για εξαγωγή εξακολουθούν να προσφέρονται και οι πειραματικές τηλεχειριζόμενες μηχανές αναπτύσσονται.
Το World of Tanks είναι ένα δωρεάν παιχνίδι υπολογιστή σε απευθείας σύνδεση με πολλούς παίκτες, που κυκλοφόρησε από την εταιρεία Wargaming της Λευκορωσίας το 2010.
Το 2014 το περιοδικό Forbes υπολόγισε ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών WOT είναι μεγαλύτερος από 50 εκατομμύρια.

ΠΗΓΗ https://www.rt.com/politics/318368-...

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Στους περισσότερους παίκτες του ίντερνετ είναι γνωστό το on line παιχνίδι World of Tanks, το οποίο προσφέρεται δωρεάν.
Αυτό, που ίσως ποτέ δεν φαντάστηκαν οι παίκτες, είναι ότι η εταιρεία Wargaming, που το κατασκεύασε, έχει την έδρα της στη Λευκορωσία.
Και δεν έφτανε μόνο αυτό.

Η εταιρεία φαίνεται να έχει διασυνδέσεις με τον ρωσικό στρατό και χρησιμοποιεί πιθανώς τους παίκτες για να αναπτύξει λογισμικό για την ανάπτυξη τηλεκατευθυνόμενων αρμάτων.
Για την ακρίβεια ίσως να μην χρειάζεται να το κάνει αυτό...

Οι παίκτες του παιχνιδιού προσπαθούν να επιβιώσουν χειριζόμενοι κάποιο εικονικό άρμα μάχης της επιλογής τους σε ένα “φανταστικό” πεδίο μάχης.

Αντίπαλοι τους είναι οι υπόλοιποι παίκτες, που χειρίζονται και αυτοί εικονικά άρματα μάχης.
Η σύγκρουση των παικτών είναι σε πραγματικό χρόνο και οι αντιδράσεις τους αρκετά απρόβλεπτες.
Ο κατασκευαστής όμως του παιχνιδιού διατηρεί στατιστικά στοιχεία για την απασχόληση κάθε ξεχωριστού παίκτη με το κάθε άρμα , καθώς και τις επιδόσεις του.

Τι θα συμβεί λοιπόν, αν κάποια στιγμή ένας εξαιρετικός χειριστής ενός εικονικού άρματος τύπου Τ-90, αναλάβει χωρίς να το γνωρίζει τον έλεγχο ενός πραγματικού τηλεχειριζόμενου άρματος, που βρίσκεται πχ στη Συρία;

O παίκτης θα απολαμβάνει τα “εικονικά” σκηνικά εξαιρετικής ποιότητας, αλλά θα αντιμετωπίζει πραγματικούς ανθρώπους, σπείροντας τους τον θάνατο χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς.
Καθώς ο ίδιος μπορεί να απολαμβάνει την ασφάλεια του πχ στις ΗΠΑ, ο ρώσος “εργοδότης” του θα απολαμβάνει στο μέγιστο βαθμό τις ικανότητες του χωρίς να πληρώνει τίποτα.
Θα πρόκειται για τον τέλειο “άμισθο” μισθοφόρο, ο οποίος μάλιστα θα εκπαιδεύεται συνεχώς για όλο και πιο πολύπλοκες αποστολές.

Το άρμα T-90 , που επιλέχθηκε για μετασκευή σε τηλεχειριζόμενο έχει πλήρωμα 3 άτομα και κινείται με μέγιστη ταχύτητα 60 χιλιομέτρων την ώρα.

Ακολουθεί βίντεο με τις επιδόσεις του Τ-90 με ανθρώπινο πλήρωμα.
https://youtu.be/HyBFNil-wpk

Μέσα σε 12 λεπτά της ώρας το άρμα έχει διανύσει απόσταση 5 χιλιομέτρων.
Μία αρματομαχία διάρκειας 12 λεπτών δεν θα διέφερε πολύ από την αρματομαχία ενός τηλεκατευθυνόμενου Τ-90.

Ένας μέσος παίκτης του παιχνιδιού με τα εμπόδια, που του θέτει το πρόγραμμα, είναι δυνατό να μην απομακρύνεται ουσιαστικά από το πεδίο μάχης, που θα έχει διαστάσεις 78,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αν ο τηλεχειρισμός έχει περιορισμό τα 5 χιλιόμετρα.

Φανταστείτε ακόμα ότι οι χειριστές μπορούν να γίνουν ακούραστοι, αν στον έλεγχο του τηλεκατευθυνόμενου άρματος εναλλάσσονται διαφορετικοί παίκτες ή αν κάποιες λειτουργίες γίνονται με αυτόματο τρόπο, πχ η χρήση του πολυβόλου για την εξουδετέρωση πεζικού.
Το άρμα τύπου ARMATA διαθέτει ήδη τέτοιο πολυβόλο στον πυργίσκο του και έχει ήδη μόνο δύο άτομα πλήρωμα...

Το μόνο που περιορίζει τις δυνατότητες του τηλεκατευθυνόμενου άρματος είναι ότι στοιχίζει 4,5 εκατομμύρια δολάρια το κάθε ένα με τιμές 1999 για τον τύπο Τ-90ΜS.

To κόστος τους όμως θα μπορούσε να πέσει, αν δεν είχαν ανθρώπινο πλήρωμα, καθώς θωράκιση θα χρειαζόταν μόνο ο κινητήρας, οι ερπύστριες και ο μηχανισμός του πυροβόλου.

Το άρμα θα μπορούσε να γίνει χαμηλότερο σε ύψος, με μικρότερο βάρος και η ακτίνα δράσεως του θα ξεπερνούσε τα σημερινά 550 χιλιόμετρα.

Κάθε σημερινό Τ-90 φέρει 43 βλήματα, δηλαδή θα μπορούσε να καταστρέψει 29 άρματα,καθώς τα στατιστικά του παιχνιδιού έχουν ως εξής:

To 58% των παικτών δεν καταφέρνει την καταστροφή κάποιου άρματος, το 23,5% καταφέρνει την καταστροφή ενός αντιπάλου, το 10% καταφέρνει δύο επιτυχίες και το 8% τρεις επιτυχίες ή περισσότερο. Μέσος όρος καταστροφής 67,5%
ΠΗΓΗ http://greedygoblin.blogspot.gr/201...

Aκολουθεί επίδειξη ενός παίκτη με 10 επιτυχίες.
https://youtu.be/GvgVaoLAyd0

Ο κος ROGOZIN μπορεί να διαλέξει τους καλύτερους ανάμεσα σε 4 εκατομμύρια υποψήφιους αρματιστές με πλέον των τριών επιτυχιών στο ενεργητικό τους.

Οι καλύτεροι μπορούν να φορούν γυαλιά και να είναι σπασίκλες, αλλά συνήθως οι πιο καταπιεσμένοι δεν γίνονται φονιάδες στις HΠΑ;

Kαλό θα είναι λοιπόν, οι παίκτες του World of Tanks να αποφεύγουν να επιλέγουν το άρμα τύπου Τ-90 στα παιχνίδια τους και να ενδιαφέρονται για τις παράπλευρες απώλειες κατά την διάρκεια της εκστρατείας τους στη Συρία ,την Ουκρανία ή την Υεμένη...
Στην παρακάτω φωτογραφία απεικονίζεται ένα άρμα T-90.

Πόσοι από σας μπορούν να ξεχωρίσουν αν η φωτογραφία είναι αληθινή ή πρόκειται για πλαστικό μοντέλο;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail