ΒΑΓΔΑΤΗ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ: Ποτέ δε ζητήσαμε να προχωρήσετε σε χερσαίες επιχειρήσεις!

Στρατής Μαζίδης

Η ιρακινή κυβέρνηση δε ζήτησε ποτέ και δεν χρειάζεται καμία ανάμειξη των ΗΠΑ στις επιχειρήσεις εδάφους απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος, αναφέρει σχετική δήλωση μόλις μια ημέρα μετά την υπόσχεση που δόθηκε από το Πεντάγωνο για περισσότερο ενεργή ανάμειξη στο έδαφος:

«Αυτή είναι μια ιρακινή υπόθεση και η κυβέρνηση δε ζήτησε από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ να συμμετάσχει σε άμεσες ενέργειες» δήλωσε ο εκπρόσωπος Sa'ad al-Hadithi στο NBC News συμπληρώνοντας πως «έχουμε αρκετούς στρατιώτες στο έδαφος».

Επιπλέον ο Hadithi κατέστησε σαφές ότι οποιαδήποτε ανάμειξη των δυνάμεων των ΗΠΑ πέρα από την εκπαίδευση και το συμβουλευτικό ρόλο θα πρέπει να καθοριστεί σε συνεννόηση με τη Βαγδάτη - σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

Μέχρι στιγμής το Ιράκ έχει επιτρέψει μόνο τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ σε βάρος των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Η ανακοίνωση της ιρακινής κυβέρνησης ακολούθησε τη  δήλωσε του υπουργού άμυνας των ΗΠΑ Ash Carter για την πρόθεση της Αμερικής να εντείνει τη στρατιωτική δράση της στο Ιράκ και τη Συρία αναπτύσσοντας και χερσαίες επιχειρήσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail