Γιατί απέτυχαν τα κόμματα της Δραχμής

Του Στρατή Μαζίδη

Άλλη μια εκλογική αναμέτρηση πέρασε και δεν ακούμπησε για τις μέχρι σήμερα πολιτικές εκφράσεις του εναλλακτικού δρόμου του Εθνικού Νομίσματος μολονότι ακόμη και οι έρευνες κατά καιρούς καταγράφουν ένα 30-35% υπέρ της επιστροφής στη Δραχμή.

Επίσης δεν πρέπει να μας διαφεύγει το 62% του ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος όπου μεγάλο μέρος αυτού του ΟΧΙ, ήταν ένα ΟΧΙ σε κάθε λογής μνημόνιο και πολιτική λιτότητας, έτοιμο δια παν ενδεχόμενο κάτω από εκείνες τις ασφυκτικές συνθήκες.

Ωστόσο η ΛΑΕ έμεινε εκτός Βουλής, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ καταλαγιάζει κοντά στο 1% και το ΕΠΑΜ λίγο χαμηλότερα. Πάντως αν είχαν συνασπιστεί θα είχαν αποσπάσει ένα 4,5% και η σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δε θα ήταν αρκετή για σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο λόγος που τα κόμματα της Δραχμής αποτυγχάνουν ενώ η κοινωνία δείχνει σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό να επιθυμεί τη Δραχμή, είναι πως δεν έχουν παρουσιάσει σχέδιο, με εξαίρεση ίσως το Δημήτρη Καζάκη που όμως δεν "ακούγεται" στα ΜΜΕ.

Δυστυχώς τα ΜΜΕ επηρρεάζουν κατά πολύ. Είδατε πως ο Λεβέντης του 1,8%, μόλις άρχισε να καλείται στα συστημικά ραδιόφωνα και κανάλια, έφτασε κοντά στο 4%. Ομοίως θα μπορούσε να συμβεί και με το ΕΠΑΜ.

Η ΛΑΕ αντί να παρουσιάσει το πλάνο που θα όφειλε να έχει, φρόντισε να κάνει σάτιρα με σποτάκια. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τρομάζει με τις αντεθνικές της θέσεις. Το ΕΠΑΜ πολλές φορές παραμένει ακίνητο σε κάτι, στεκόμενο στο δένδρο και χάνοντας το δάσος.

Το λάθος των κομμάτων της Δραχμής είναι ότι θεωρούν πως μπορεί να υπάρξει μέλλον δίχως να τερματίζονται οι παθογένειες.

Είδατε πχ τη ΛΑΕ να μιλά για την ιερή αγελάδα του Δημοσίου; Την ακούσατε να λέει για τις και τους 45ρηδες συνταξιούχους;

Ακούσατε ένα ρεαλιστικό πλάνο, που έστω κι αν δεν μπορεί όπως είναι φυσικό να παρουσιαστεί εν όλω, έστω τα σημεία που θα δοθούν να πείσουν την κοινωνία ότι εδώ πραγματικά υπάρχει φως και ελπίδα;

Τα κόμματα της Δραχμής αποτυγχάνουν διότι ενώ ζητούν τη φυγή από ένα νόμισμα στο οποίο δεν έπρεπε να μπούμε, εντούτοις δε μας λένε τίποτε και για την αλλαγή εκ βάθρων σε πολλά τμήματα που πρέπει να γίνουν στο ελληνικό κράτος. Για λόγους πολιτικούς κόστους αποφεύγουν να πουν στον ελληνικό λαό αυτά που θα πρέπει να γίνουν για να μην καταλήξουμε ξανά στο ίδιο σημείο μετά από κάποια χρόνια... Αν υποθέσουμε ότι θα φύγουμε από αυτό σε πρώτη φάση.

Το πρόβλημα δεν είναι το νόμισμα. Το πρόβλημα είναι η δημιουργία σοβαρής οικονομίας. Αυτή απαιτεί θυσίες στην αρχή και εθνικό νόμισμα αν θες να είσαι ανεξάρτητος και να μη σε κρατούν από κάτω.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail