Γιατί αποτελούν κοροϊδία τα ισοδύναμα μέτρα

Του Στρατή Μαζίδη

Πάγια τακτική των τελευταίων κυβερνήσεων όταν υποτίθεται πως κοντραρίζονταν με την τρόικα για αισχρούς κι αντιλαϊκούς φόρους ήταν να καταφεύγουν στα λεγόμενα «ισοδύναμα μέτρα», μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές απάτες.

Το πρόβλημα δεν είναι αν θα κουβαλώ 20 κιλά βάρος και πως θα κάνω την αναδιανομή του επάνω μου, αλλά να το μειώσω.

Το αν πχ δε βάλω ΦΠΑ στα μοσχάρια και το ρίξω στην Παιδεία, δεν είναι ισοδύναμο.

Το αν θα μειώσω κάτι κάπου και θα αυξήσω πχ τα τέλη κυκλοφορίας ακόμη και για αυτά έως σήμερα δεν πλήρωναν, πάλι δεν είναι ισοδύναμο.

Είναι ισόποσο! Απλά στη ρουλέτα προκύπτει σε ποιον από τα συνήθη φορολογικά υποζύγια θα καθίσει η μπίλια. Ποιος θα φάει τις περισσότερες βουρδουλιές από τους φυλακισμένους.

Ισοδύναμο πχ θα ήταν να πληρώσουν και τα αγροτεμάχια ΕΝΦΙΑ και όχι να επιβαρυνθεί κι άλλο, όπως έγινε επί Σαμαρά, η αστική ιδιοκτησία γιατί διαμαρτυρήθηκαν οι διαχρονικά ευνοημένοι αγρότες. Έπρεπε όμως να ικανοποιηθεί η εκλογική πελατεία του Ταμήλου.

Ισοδύναμο θα ήταν να κόψω το σκανδαλώδες χαρτζιλίκι των € 600 εκ. στο ταμείο των συνταξιούχων της ΔΕΗ και με τον τρόπο αυτό να μειώσω δραστικά τον ΕΝΦΙΑ όπως και το επίδομα των € 6,00 την ημέρα για σάντουιτς που σιωπηλά αποδέχθηκε ο Λαφαζάνης.

Ισοδύναμο θα ήταν να κόψω τις αντίστοιχες όμοιες επιδοτήσεις σε αντίστοιχα ταμεία, ώστε να μην προχωρήσω σε ΦΠΑ στην Παιδεία διότι μπορεί ο Φίλης όταν δεν τρώει να αραδιάζει τις πολιτικές του αρλούμπες για την ιδιωτική εκπαίδευση και το κόστος της επιλογής, αλλά όλοι μας γνωρίζουμε καλά τι συμβαίνει και τι σημαίνει στην πράξη.

Ισοδύναμο θα ήταν να πετάξω έξω με τις κλωτσιές όλους τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους με διαδικασίες εξπρές μέσω ενός νέου δίκαιου και ταχύτατου συστήματος εκδίκασης και όχι του υπάρχοντος που σέρνει τις υποθέσεις για χρόνια.

Ισοδύναμο θα ήταν να κόψω τη σύνταξη σε ανύπαντρες θυγατέρες, διότι μια σύνταξη δίνεται ορίζοντα 20-30 ετών, και όχι 50-60 αλλά και να διακόψω τη σύνταξη σε όλους τους 40ρηδες, 45ρηδες και 50ρηδες κάθονται μέχρι να περάσουν το 62ο έτος της ηλικίας τους ή εργάζονται μαύρα στερώντας το ψωμί από άνεργους συνανθρώπους μας. Με τον τρόπο αυτό δε θα τιμωρούσα όσους πράγματι εργάστηκαν χρόνια και πλήρωσαν κόβοντας και αυτών τη σύνταξη.

Κι αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα... Να λοιπόν γιατί τα ισοδύναμα μέτρα αποτελούν επικοινωνιακή κοροϊδία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail