ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΑΜΜΟΘΥΕΛΛΑ που θα σκορπίσει τους φασίστες τα συριακά λιοντάρια στην Παλμύρα!

Στρατής Μαζίδης

Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες από τότε που Συριακός Αραβικός Στρατός και Λαϊκές Δυνάμεις Αμυνας επαναπροωθήθηκαν προς την αρχαία πόλη της Παλμύρα στην έρημο της ανατολικής Χομς. Ωστόσο οι τζιχαντιστές της ISIL κατάφεραν να επανακτήσουν ορισμένες θέσεις γύρω από την πόλη και να μετατρέχουν το Qatari Villa σε μόνιμη στρατιωτική τους βάση.

Όπως όμως φαίνεται και αναφέρει το FNA σε σχετικό ρεπορτάζ αυτή η εικόνα θα αλλάξει άρδην τις ερχόμενες εβδομάδες αφού το Γενικό Επιτελείου του Συριακού Στρατού έδω εντολή στις μονάδες της ανατολικής Χομς να επανεκκινήσουν τις χερσαίες επιχειρήσεις.

Στην τελευταία προ καιρού φάση των επιχειρήσεων, η 67η Ταξιαρχία του Συριακού Στρατού μαζί με το 18ο τμήμα τεθωρακισμένων, τις δυνάμεις "Τίγρης", τη Χεζμπολάχ, την ταξιαρχία "τα γεράκια της Ερήμου" και τις Λαϊκές Δυνάμεις Αμυνας είχαν πετύχει να ανακτήσεις αρκετές θέσεις στα περίχωρα της Παλμύρας ανάμεσα στις οποίες και ο στρατηγικής σημασίας λόγος του Tal Syriatel που βλέπει τα δυτικά όρια της πόλης. Ωστόσο ο λόφος αυτός απωλέσθηκε ξανά.

Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα αναμένονται πολύ διαφορετικά.

Οι Ενοπλες Δυνάμεις διαθέτουν ένα εξαιρετικό όπλο, τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορτία που αναμένεται να καθοδηγήσει τις επιχειρήσεις με χειρουργικά χτυπήματα ώστε να παρέξει στις επίγειες δυνάμεις το απαραίτητο πλεονέκτημα για να εκκαθαρίσουν τις τοπικές σποραδικές δυνάμεις της ISIL που κινούνται ελεύθερα στημ ερημική γη.

Ένα όμως ακόμη πλεονέκτημα για το συριακό στρατό φαίνεται πως θα αποδειχθούν οι καιρικές συνθήκες. Οι καλοκαιρινοί μήνες με τις υψηλές θερμοκρασίες καθιστούν δύσκολους τους ελιγμούς στην έρημο με αποτέλεσμα οι επίγειες δυνάμεις να μην έχουν μόνο να αντιπαλέψουν τους ισλαμιστές αλλά και την καυτή έρημο..

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί ότι με την πιθανή απελευθέρωση της Παλμύρα, ο Στρατός θα μπορέσει να κινηθεί στο εσωτερικό προς την Sukhaneh η οποία βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην επαρχία του Deir Ezzor.

Αναμένεται σαρωτική αμμοθύελλα...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail