Οδοιπορικό στη ρημαγμένη γη…Οι τίγρεις της Συρίας απελευθερώνουν όλο και περισσότερες περιοχές

Ο συριακός στρατός αποπειράται να πιέσει τον εχθρό στον βορρά .Την ίδια στιγμή επιχειρεί να τον αποκόψει από τα σύνορα με Τουρκία από όπου γίνεται η διοχέτευση και προώθηση τρομοκρατών. Οι συριακές ορδές απελευθέρωσαν την περιφέρεια της Χάμα και προελαύνουν στα σύνορα με την επαρχία του Idlib. Στα 45 χλμ από την πόλη της Χάμα στο βορρά προς Ιντλίμπ έφθασαν οι ρώσοι πολεμικοί ανταποκριτές δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν περισσότερο.Υπήρχαν τρομοκράτες στα γειτονικά χωριά.Σήμερα το σημείο ελέγχου των ισλαμιστών χτυπήθηκε από τη ρωσική αεροπορία.

Στην επαρχία της Λαττάκεια εγκαταλελειμμένα κοπάδια.Σημάδι πολέμου. Εδώ και 6 μήνες οι οργανώσεις «Adzhnad al-Sham» και «Jaish al-Fath» που περιλαμβάνει την al-Nosra λιμαίνονταν την περιοχή. Οι κάτοικοι εγκατέλειψαν το βιος τους τη γη τους τα χωράφια με τις ελιές, τα ροδάκινα και τις πατάτες την παραγωγή που καλλιεργούσαν απο γενιά προς γενιά.

12118959_906809666022730_6039291366664869078_n
Σπίτια κατεστραμμένα από όπου μπαινοβγαίνει ο άνεμος,καλώδια του ηλεκτρισμού κομμένα και πεταμένα δεν κυκλοφορεί ψυχή. Οι ρεπόρτερ κατευθύνονται προς την πόλη Acan, που ως και την προηγούμενη ελεγχόταν από τους τζιχαντιστές. Διάτρητοι οι τοίχοι των σπιτιών από σφαίρες η μυρωδιά της σκόνης ανάκατη με αυτή του τσιμέντου… Στους διαδρόμους πεταμένα παιχνίδια, στρώματα, κουβέρτες… Και εδώ για 6 μήνες ήταν οι ισλαμιστές των οργανώσεων «Adzhnad al-Sham» και « Jaish al-Fath» που περιλαμβάνει την al-Nosra. Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε μόλις χθες το Achan.

12141562_906809346022762_8259263351328865167_n
-Υπήρχε εδώ μια οργ΄νωση πολύ δυνατή που αποτελείται από άτομα που προέρχονται από διάφορες αραβικές χώρες, διηγείται ένας μαχητής του στρατού. Δεν μπορούσαμε να επιεθούμε κατά μέτωπον.Αλλά από τι στιγμή που ηρωσική πολεμική αεροπορία κατέστρεψε τις θέσεις τους μπορέσαμε να προωθηθούμε.Είμαστε σε στενή συνεργασία με το στρατό στο βορρά και ανακαταλαμβάνουμε ολοένα και περισσότερες περιοχές.
  • Καιτώρα πόσο μακριά είναι οι θέσεις του εχθρού;
  • 1,5 χιλιόμετρο.Να εκεί ακριβώς πίσω από το χωριό. Στα αριστερά και πάνω από το χωριό Maan.Ακούγονται ελικόπτερα.(msk 11.10.15)
Την Κυριακή η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε ότι 2 συριακά μαχητικά και πυραυλικά συστήματα επιτέθηκαν σε 3 F-16 του στρατού της Τουρκίας το Σάββατο κοντά στα σύνορα.
Александр КОЦ, Дмитрий СТЕШИН
Александр КОЦ, Дмитрий СТЕШИНАлександр КОЦ, Дмитрий СТЕШИНАлександр КОЦ, Дмитрий СТЕШИНdimpenews
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail