ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ, ΦΥΓΕΙ από το Χαλέπι - Στρατός, Χεζμπολάχ, Πολιτοφυλακή και Ρωσική Αεροπορία καταδιώκουν τους ισλαμιστές

Στρατής Μαζίδης

Κατά εκατοντάδες εγκαταλείπουν την επαρχία του Χαλεπίου οι τζιχαντιστές διάφορων ομάδων καθώς τόσο τα κρησφύγετά τους όσο και οι γραμμές ανεφοδιασμού σφυροκοπούνται από το Συριακό Στρατό, την Πολιτοφυλακή, τη Χεζμπολάχ και από αέρος τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία, αναζητώντας ασφαλέστερα καταφύγια ακόμη και εκτός της Συρίας.

Τη Δευτέρα, ο κυβερνήτης της Πολιτοφυλακής της Συρίας προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με τους στόχους των στρατιωτικών επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας στο Χαλέπι, και εξήγησε τις τελευταίες κατακτήσεις σημαντικών θέσεων που έγιναν από τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στην στρατηγικής σημασίας επαρχία του Χαλεπίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πλέον ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του απέχουν ελάχιστα από το να σπάσουν την πολιορκία της πολύ σημαντικής αεροπορικής βάσης του Kuweires καθώς απέχουν πλέον μόλις 4 χλμ από αυτή.

Ο στρατός της Συρίας που υποστηρίζεται από τη λιβανική αντίσταση της Χεζμπολάχ ξεκίνησε μαζικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην επαρχία του Χαλεπίου ειδικά στα νοτιοδυτικά της, ταυτόχρονα με νέες επιχειρήσεις του στρατού στη Χάμα και τη Λατάκια.

Σύμφωνα με σύριο αξιωματικό που επικαλείται το FNA ο στόχος αυτών των ενεργειών είναι να εκκαθαρίσουν αυτές τις περιοχές από τους τρομοκράτες και να συνεχιστεί η πρόοδος των στρατιωτικών επιχειρήσεων προς την κατεύθυνση της επαρχίας της Λατάκια. Αν επιτυχεί ο σχεδιασμός τότε ο άξονας που συνδέει τις τρομοκρατικές ομάδες στο Χαλέπι τη Λατάκια και το Ιντλέμπ θα αποκοπεί εντελώς ενώ θα καταστεί αδύνατη η ενίσχυσή τους μέσω Τουρκίας.

Σε αυτή την περίπτωση οι τζιχαντιστικές ομάδες θα βρεθούν απομονωμένες και αποκομμένες κατά τόπους και είναι πλέον ζήτημα χρόνου να διαλυθούν από το συριακό στρατό και τους συμμάχους του.

Τέλος, όλα αυτά έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία η Ρωσία σχεδιάζει την εντυπωσιακή κλιμάκωση των αεροπορικών επιχειρήσεών της από 50 σε 200-300 επιθέσεις την ημέρα όπως αναφέραμε νωρίτερα στη Freepen.gr και ενώ ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η εμπλοκή των κινέζων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail