Όχι άλλη θυσία πρωθυπουργέ

Της Μελίνας Κονταξή

Το ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πούλησαν την χώρα έγινε κατανοητό από ένα μεγάλο κομμάτι του λαού που στις 25 Ιανουαρίου του 2015 του έδωσε 36%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε τον Γενάρη του 2015 υποσχόμενος στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων, άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, δραστική μείωση συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη, επαναφορά του αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ και πολλά άλλα. Εκλέχτηκε απολαμβάνοντας πρωτοφανή  εμπιστοσύνη για Ελληνική κυβέρνηση και με ανύπαρκτη αντιπολίτευση. Ο Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις δεν αμφισβήτησε την νομιμότητα του χρέους… διαπραγματευόμαστε τους όρους και τις διαδικασίες αποπληρωμής (πώς να το κάνει)

Ήδη προεκλογικά, στο ανοιχτό γράμμα στους Γερμανούς, ανέφερε ότι μας έδωσαν περισσότερα λεφτά από ότι αξίζαμε. Στην ουσία νομιμοποίησε τις συμφωνίες του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ μπορούσε να τις αμφισβητήσει, βασισμένος στην συνθήκη της Βιέννης που προβλέπει… ότι ένα κράτος μπορεί να αποδεσμευτεί από την υπογραφή του, αν κατά την διάρκεια της δέσμευσης του υπήρξε πλάνη στο άρθρο 48, απάτη στο άρθρο 49, δωροδοκία αντιπροσώπου κράτους στο άρθρο 50, απειλή ή χρήση βίας και τέλος αδυναμία εκτέλεσης των συνθηκών στην περίπτωση της Ελλάδας μπορούσε να αποδειχθεί ότι ίσχυαν όλα

Μια Ελληνική πατριωτική κυβέρνηση μπορούσε να επικαλεστεί τα πάντα…

Από τον Παπακωνσταντίνου, στον οποίο η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έδωσε εντολή να υπογράφει εκ μέρους της χώρας, ως τον Χριστοφοράκο που είχε μιλήσει για δωροδοκίες στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, και βρισκόταν στην Γερμανία.

Αντ’ αυτού, επέλεξε να αρκεστεί σε μια γενικόλογη καταγγελτική ρητορική της λιτότητας.

Από πότε αυτό είναι επιχείρημα; Ποιός λαός θα ψήφιζε ποτέ λιτότητα;

Επιχείρημα θα ήταν η αμφισβήτηση του χρέους, επιχείρηση θα ήταν να ζητήσει ο πρωθυπουργός ή ο υπουργός οικονομικών διερεύνηση του χρέους που ήταν απεχθές γιατί δεν πήγε για ικανοποίηση των αναγκών του Ελληνικού λαού.

Ο λαός δεν ήξερε και δεν έδωσε την συγκατάθεση του για την σωτηρία των Ελλήνων και ξένων τραπεζιτών το 2009, λεφτά υπάρχουν ψήφισε, τα λεφτά δεν χρησιμοποιήθηκαν για το εθνικό συμφέρον και οι δανειστείς ήξεραν που θα πάνε.

Η πρώτη φορά αριστερά ήταν χειρότερη και από τους δύο προηγούμενους γιατί μπορούσε να διεκδικήσει την σωτηρία της χώρας και επέλεξε την καταστροφή της.

Δεν διεκδίκησε ποτέ τα 11 δις που μας χρωστούσαν από την αγορά ομολόγων του 2012. Οι βολεμένοι μεγαλοαστοί επιδόθηκαν σε μια πολύμηνη προσπάθεια επιβεβαίωσης της ιδεοληψίας τους για την σωτηρία της Ευρώπης σε βάρος του λαού, που κάποιοι φρόντισαν να βγάλουν στον δρόμο τον Φεβρουάριο του 2015 για να στηρίξει μια κυβέρνηση που τον έβριζε.
Σε συνάντηση του με τον πρόεδρο του ΟΟΣΑ Γκουρία Άνχελ, ο Τσίπρας είπε ότι η διαφθορά στην Ελλάδα συνδέεται με την διαφθορά του Μεξικού. Είμαστε η μόνη χώρα που οι πολιτικοί της την βρίζουν και την απαξιώνουν, γιατί να μας σεβαστούν οι άλλοι;

Λύσεις είχε η πρώτη αριστερά, που είχε και ένα άλλο προνόμιο, να διασφαλίσει ότι είμαστε η μόνη χώρα που δεν λογοδότησαν οι τραπεζίτες.

Στην Ισπανία, μη αριστερή κυβέρνηση, συνέλαβε πρώην επικεφαλή του ΔΝΤ, στην Πορτογαλία τραπεζίτης τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό, η τράπεζα της Πορτογαλίας κίνησε η ίδια διαδικασίες σε βάρος στελεχών τράπεζας που χρειάστηκε κρατική βοήθεια, στην Ιρλανδία συνελήφθη ο τραπεζίτης που έριξε την Ιρλανδία στο μνημόνιο.

Στην Ελλάδα επιβραβεύτηκαν όλοι.

Την σωτηρία των ιδιωτικών μαγαζιών των τραπεζιτών την χρεώθηκε ο λαός χωρίς την ελάχιστη συνέπεια για τους ίδιους.

Μετά από την πολύμηνη αποτυχημένη προσπάθεια επιβεβαίωσης της ιδεοληψίας των μεγαλοαστών, αποφάσισαν να ρίξουν την ευθύνη της αποτυχίας τους στον λαό, με το δημοψήφισμα, γνωρίζοντας ότι ήταν πολύ πιθανόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να σταματήσει την ρευστότητα στις τράπεζες. Αφού μετά την λήξη της συμφωνίας του Φεβρουάριου δεν είχαν καμία υποχρέωση να συνεχίσουν να δίνουν ρευστότητα γιατί να το κάνουν;
Έτσι εκβίασαν την Ιρλανδία, σε μας γιατί να μην το κάνουν; γιατί έμειναν έκθαμβοι από τις γενικόλογες ιδεοληπτικές ρητορικές και τις διαλέξεις;
Εκβιαστές είναι! Το θέμα είναι να μην τους δώσεις την ευκαιρία.

Δεν ήταν δημοκρατία το δημοψήφισμα του Ιουλίου.
Δημοκρατία θα ήταν αν γινόταν στην αρχή της διαπραγμάτευσης, αν καλούνταν ο λαός να αποφασίσει για την στρατηγική, ώστε να έχει μετά ευθύνη για την κατάληξη της.
Ήταν μια απόλυτα θρασύδειλη προσπάθεια ανίκανων να του μεταφέρουν την ευθύνη ανίκανων, που δεν ρίσκαραν τίποτα.

Ναι, ακόμα μπορούμε…

Αν καταλάβουμε ότι είμαστε μόνοι μας, ότι πάντα ήμασταν σκλάβοι, ότι ποτέ δεν είχαμε ηγεσίες, αν δεν τους κάνουμε το χατίρι να φαγωθούμε μεταξύ μας όπως έγινε το 1823-1825 και μετά την Γερμανική κατοχή, ώστε να ξαναφορτωθούμε προδότες και να γίνουμε υποτακτικοί των ξένων.

Αυτό το οικόπεδο, η πατρίδα, ανήκει σε όλους μας και μόνο εμείς μπορούμε πρώτα να το ελευθερώσουμε και μετά να το σπείρουμε ώστε να βγάλει καρπούς.

Το 40, ένας λαός που πολεμούσε μόνος του, νίκησε τους Ιταλούς και οι αντιστασιακές οργανώσεις που έγιναν από κομμάτια του, είχαν όλες τους στο πρόγραμμα τους την κοινωνική αλλαγή που ήθελε.

Ας όψεται η διαμάχη που προκάλεσαν οι Άγγλοι μετά το 43.

Ας μάθουμε επιτέλους!

Θα γίνουμε ελεύθεροι όταν καταλάβουμε ότι από το 1824 είμαστε σκλάβοι…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail