Τους χωρίζουν πολλά, τους ενώνει η Siemens

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσυντίθεται και η νεοφιλελεύθερη παράταξη της ΝΔ “είδε φως” και προσπαθεί να ανακάμψει, διεκδικώντας την πρώτη θέση στις προσεχείς εκλογές, προκειμένου να σφετερισθεί και το μπόνους των 50 εδρών, που θα της δώσει το δικαίωμα να σχηματίσει κυβέρνηση με τους άλλους γερμανόφιλους, τη Φώφη Γεννηματά, τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον ιδιαίτερα αρεστό πλέον, στα κανάλια της διαπλοκής και της διαφθοράς, Βασίλη Λεβέντη!! Έτσι, άλλαξε αρχηγό και ο “λαϊκός” Βαγγέλας προσπαθεί να απενοχοποιήσει το κόμμα, περιθωριοποιώντας όσο μπορεί τα ακροδεξιά βαρίδια (π.χ. Βορίδη, Γεωργιάδη κ.α) και όλους εκείνους τους ιδιαίτερα προκλητικούς με τον χωρίς όριο πολιτικό τους λόγο (π.χ. Ασημακοπούλου, Βούλτεψη, Γιακουμάτο κ.α).

Όμως, όλες αυτές είναι πολιτικές μεταλλάξεις χωρίς καμιά ντροπή και υπάρχει ένα πολύ σοβαρό κοινό σημείο που όλους αυτούς τους ενώνει. Όλοι οι προαναφερόμενοι ήταν και εξακολουθούν να είναι πολιτικοί καιροσκόποι, αμοραλιστές, νεοφιλελεύθεροι και νεοταξίτες. Η πολιτική τους σκέψη δεν διαμορφώνεται από την ανιδιοτελή αγάπη προς την Πατρίδα και την προσφορά προς τον Ελληνικό λαό, αλλά διαμορφώνεται από μια υπέρμετρη αλαζονική στόχευση, που δεν είναι άλλη από την ανάδειξή τους σε θώκους της Εξουσίας από όπου θα αντλούν προβολή και οικονομική ευρωστία. Όλοι αυτοί, βρίσκονται στο προσκήνιο διότι έχουν υποταχθεί στο διαπλεκόμενο εγχώριο Σύστημα και είναι δεδηλωμένοι δούλοι των δανειστών – τοκογλύφων “εταίρων” μας στην Ε.Ε. της Μέρκελ!! Όλοι αυτοί, χρωστούν στο Σύστημα και είναι σίγουρο πως αργά ή γρήγορα αυτό θα τους ανταμείψει.

Απτά δείγματα λοιπόν, εξάρτησης προς το Σύστημα έδειξε εξ αρχής και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τοποθετώντας στην οικονομική επιτροπή του κόμματός του τον Πελοπίδα Καλλίρη. Αυτόν που άνοιγε τις πόρτες ως Γ.Γ. του Υγείας στον Άδωνη Γεωργιάδη. Αυτόν που έχει αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για διάφορα του παρελθόντος!! Με αυτούς θα πορευθεί ο “λαϊκός” Βαγγέλας; Ή με τους Βουλγαράκη, Αντώναρο, Λιάπη και Μαντούβαλο;

Η ΝΔ ήταν και είναι υποχείριο των μεγάλων άνομων συμφερόντων. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τοποθετήθηκε στην Προεδρεία της ΝΔ από τον Αντώνη Σαμαρά και την Ντόρα Μπακογιάννη. Δηλαδή, τα δυο πολιτικά πρόσωπα που έχουν άρρηκτες και στενές σχέσεις με την γερμανική εταιρεία Siemens. Και για την ιστορία να θυμίσουμε στον Βαγγέλα: Ο Α.Σαμαράς έσωσε το δικό του πολιτικό σαρκίο και ταυτόχρονα έσωσε και το δικό της, όταν το 2010 ξέσπασε το σκάνδαλο της Siemens και έβαλε μπροστά τον σημερινό υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, προκειμένου να «αδειάσει» στην κυριολεξία στενό συγγενικό πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, εργαζόμενο στη Siemens, που από ότι φαίνεται γνώριζε και γνωρίζει πολλά για τη δράση του Σαμαρά αλλά και της Ντόρας με τη γερμανική πολυεθνική από το 1989.... Έτσι, ενώ η υπόθεση του σκανδάλου της Siemens βρισκόταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας, εμφανίστηκε στην Ελληνική Βουλή στις 2 Ιουνίου 2010, ως μάνα εξ ουρανού για την απενοχοποίηση της στενής σχέσεως Σαμαρά (κυρίως) και Siemens, ο Βασίλης Κεγκέρογλου (Βουλευτής ΠΑΣΟΚ), κραδαίνοντας έγγραφο “φωτιά”, το οποίο φέρεται να του είχε δοθεί πριν μια μέρα, από τον Γενικό Διευθυντή της γερμανικής εταιρείας, κ. Πάνο Ξυνή. Το εν λόγω έγγραφο, αφορούσε το ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) του Ευάγγελου Σέκερη, μπατζανάκη του Σαμαρά (έχουν παντρευτεί τις αδελφές Κρητικού) και διευθυντικού στελέχους της Siemens στις επικοινωνίες (δεξί χέρι του προϊσταμένου του και σήμερα φυγόδικου Χρήστου Καραβέλα) προς τον τότε ευρωβουλευτή της ΝΔ, Α.Σαμαρά. Σ΄ αυτό το e-mail, μεταξύ των άλλων ο κ. Σέκερης ανέφερε: “Γενικά δεν χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα ευγενής μαζί του (προς τον Μ.Χριστοφοράκο), τους έχω προσφέρει πάρα πολλά και το γνωρίζει πολύ καλά. Ξέρει ότι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Θα ήθελα να του δώσεις να καταλάβει ότι μιλάμε συχνά και ότι γνωρίζω πάρα πολλά». Χαρακτηριστικά η «Καθημερινή» ανέφερε τον Ιούνιο του 2010: Αιτία της σκληρής σύγκρουσης αποτέλεσε η αποστολή από τον Γενικό Διευθυντή της Siemens κ. Πάνο Ξυνή της αλληλογραφίας του κ. Σέκερη τόσο με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο όσο και τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ.
Αναρωτιόμαστε λοιπόν, εύλογα! Πως μετά τη δημοσίευση του συγκεκριμένου e-mail, δια μαγείας αθωώθηκαν και η Ντόρα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (εμπλεκόμενοι με τιμολόγια αγορών της εταιρείας); Πως δεν εκλήθη να μιλήσει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο οποίος λίγες ημέρες πριν έβλεπε τον κίνδυνο και απειλούσε πως θα μιλούσε για το «βρώμικο» ΄93; Αλλά και πως ο Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να αποποιηθεί κάθε πιθανής σχέσης με την εταιρία ρίχνοντας όλη την ευθύνη σε πρόσωπο του οικογενειακού του περιβάλλοντος;


Έχει επίσης, μεγάλη σημασία να θυμηθούμε πως ο Σαμαράς επέστρεψε πανηγυρικά το 2004 στη ΝΔ μέσω της καθόδου του στην ευρωβουλή στην οποία και παρέμεινε για 3 χρόνια. Τόσα όσα «ως πολιτικός πολυτελείας», απαιτούντο για να καθαγιαστεί πολιτικά από το «βρώμικο» ΄93 και να επιστρέψει στην Κεντρική πολιτική σκηνή. Λέγεται δε, πως καταλυτικό ρόλο για το come back του, έπαιξε μεταξύ άλλων και ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και τα κρυφά ραντεβού που είχαν προηγηθεί σε σπίτι του Κεφαλαρίου αλλά και σε άλλα στέκια της Κηφισιάς (επί παραδείγματι, «Βάρσος»). Να θυμίσουμε πως ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, πέραν του ότι ήταν άνθρωπος των Γερμανών, διατηρούσε πολύ στενές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη (έχουν γραφτεί πολλά γι΄ αυτό). Βέβαια, ακολούθησαν τότε και πολλά άλλα ραντεβού στο γνωστό καφέ-εστιατόριο του Ψυχικού «Διόσκουροι», αγαπημένο στέκι του Χρήστου Καραβέλα και της παρέας του, όπως του συγχωρεμένου Λιναρδάτου (μέλους του τότε Δ.Σ. του ΟΤΕ επί Προεδρίας Παναγή Βουρλούμη) καθώς και κάποιου μυστικού συμβούλου της κ. Βάσως Παπανδρέου. Ωστόσο, οι κακές γλώσσες μας λένε πως τα ραντεβού κλείνονταν τόσο εκεί όσο και στο παρακείμενο τότε νεανικό στέκι «Deals», εκ των αγαπημένων του Μιχάλη. Χριστοφοράκου. 

Ωστόσο, τα διεφθαρμένα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, “Ποτάμι” και “Ένωση Κεντρώων” γνωρίζουν όλα τα παραπάνω!! Γνωρίζουν όλα τα λαμόγια που πλούτισαν κατέχοντας θέσεις Εξουσίας!! Αλλά μέχρι σήμερα το Σύστημα δεν έχει επιτρέψει να βγουν στον αφρό, όλα εκείνα τα πρόσωπα που πήραν τη μερίδα του λέοντος από τα εκατομμύρια που διακινήθηκαν!! Να γνωρίζουν όμως: Πως το πάρτι μόλις άρχισε!!!
Γι΄ αυτό, καλούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη εν όψει της ορισθείσας στις 27 Νοεμβρίου 2015 δίκης Τσουκάτου, Μαντέλη, Γεωργίου, Καραβέλα κλπ, να καλέσει και ταυτόχρονα να προστατεύσει τους μάρτυρες κλειδιά που θα είχαν πολλά να πουν αλλά φοβούνται ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή!!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail