ΥΠΕξ Αυστρίας Sebastian Kurz: Μόνο με Ασαντ, Ιράν και Ρωσία κερδίζονται οι ισλαμιστές

Στρατής Μαζίδης

Η Δύση θα πρέπει να περιλαμβάνει τη Συρία, τον πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ και τους συμμάχους του, το Ιράν και τη Ρωσία για την καταπολέμηση του ισλαμικού κράτος, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Sebastian Kurz, όντας πλέον ο πιο διαλλακτικός δυτικός αξιωματούχος απέναντι στη νόμιμη συριακή κυβέρνηση.

Ο Kurz δήλωσε συγκεκριμένα σε δημοσιογράφους στην Τεχεράνη:

«Χρειαζόμαστε μια ρεαλιστική κοινή προσέγγιση στο θέμα αυτό συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής του Άσαντ στην καταπολέμηση της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Κατά τη γνώμη μου, η προτεραιότητα είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Αυτό δεν θα είναι δυνατό χωρίς δυνάμεις όπως η Ρωσία και το Ιράν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα εγκλήματα που έχει διαπράξει ο Ασαντ, αλλά και να μην ξεχνάμε την πραγματική διάσταση του γεγονότος ότι σε αυτό τον αγώνα είμαστε στην ίδια πλευρά»

Αρκετοί αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν εκφράσει σε ιδιωτικό επίπεδο την άποψη ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για περισσότερη επικοινωνία με τη Δαμασκό για την καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους, αλλά λίγοι εκφράστηκαν δημοσίως.

Ο Kurz είναι ένας από αυτούς. 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail