Κανένα νόημα δεν έχουν τα debate παρά μόνο για τους ντελιβεράδες

Του Στρατή Μαζίδη

Κανένα νόημα δεν έχουν τα debate όσον αφορά μια πιθανή συμβολή τους ώστε να βοηθηθεί κάποιος αμφιταλαντευόμενος ψηφοφόρος να καταλήξει σε μια επιλογή. Οι μόνοι που οφελούνται είναι οι ντελιβεράδες.

Και δεν έχουν νόημα αφού πρόκειται για μια αυστηρά δεμένη διαδικασία με πλαίσια. Οι ενότητες είναι γνωστές από πριν αν όχι και οι ερωτήσεις. Με λίγα λόγια οι πολιτικοί αρχηγοί απλά χρειάζεται να είναι καλά διαβασμένοι και προετοιμασμένοι.

Επίσης διαφωνώ και με την επιλογή των δημοσιογράφων. Γιατί να είναι οι συνήθεις ύποπτοι και όχι κάποιοι άλλοι; Γιατί να είναι από τα κανάλια και όχι το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες ή ακόμη και το ίντερνετ; Οι περισσότεροι γνωρίζονται μεταξύ τους. Αλλιώς θα ρωτήσει ο δημοσιογράφος από το Χ μεγάλο κανάλι και διαφορετικά ο Ψ από το τοπικό κανάλι της Καβάλας ή την τάδε εφημερίδα ή το Φ ραδιόφωνο, site κτλ.

Κανονικά θα έπρεπε οι ερωτώντες δημοσιογράφοι, παρουσιαστές κτλ να προκύπτουν με κλήρωση στην οποία θα μπορούν να μετάσχουν εκπρόσωποι από όλα ΜΜΕ που πληρούν βασικές προϋποθέσεις.


Κι αν θα θέλαμε τα debate να έχουν κάποιο νόημα τότε θα έπρεπε:

- να μην έχουν απολύτως καμία ιδέα οι πολιτικοί αρχηγοί ως προς το τι μπορεί να ερωτηθούν
- η κλήρωση για τους ερωτώντες δημοσιογράφους να πραγματοποιείται ελάχιστα λεπτά πριν την εκπομπη

Σε διαφορετική περίπτωση πρόκειται απλά για ένα σόου όπου θα επικρατήσει ο καλύτερα προπονημένος... Κανείς δεν πρόκειται να στριμωχθεί και να εκτεθεί στην κοινή γνώμη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail