ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ που κρύβεται πίσω από το άνοιγμα των θυρών της Γερμανίας στους μετανάστες

Στρατής Μαζίδης

Ένα βαθύτερο σχέδιο κρύβεται πίσω από το άνοιγμα των θυρών της Γερμανίας σε χιλιάδες μετανάστες καθώς σύμφωνα με την πολωνή δημοσιογράφο Ελίζα Λίτακ η εισροή μεταναστών θα βοηθήσει στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας, την ενίσχυση της οικονομίας αλλά και την προβολή της ως ένα ηθικό παράδειγμα για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η Γερμανία σχεδιάζει να λάβει 800.000 μετανάστες μόνο φέτος και εκατομμύρια περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Κι αυτό έχοντας πλήρη επίγνωση των πιο άμεσων αρνητικών πτυχών της εν λόγω απόφασης. Ωστόσο η Λίτακ εκτιμά στο άρθρο της στην ιστοσελίδα wPolityce.pl ότι οι Γερμανοί εξακολουθούν να παίρνουν το ρίσκο επειδή συνειδητοποιούν τα μακροπρόθεσμα οφέλη που αυτό θα μπορούσε να τους φέρει.

Η μετανάστευση θα μπορούσε να βοηθήσει στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και στην καταβολή των συντάξεων του αύριο. Οι μετανάστες είναι σημαντικά νεότεροι από το γερμανικό πληθυσμό.

Επιπλέον πολλοί μετανάστες έχουν συγκεκριμένες δεξιότητες, είναι ικανοί αλλά και πρόθυμοι για εργασία. Το άνοιγμα της γερμανικής αγοράς εργασίας γρήγορα και διεξοδικά για τους μετανάστες, θα δώσει ώθηση στη γερμανική οικονομία. Η σημαντική αύξηση στη φτηνή προσφορά εργασίας θα συμβάλει επίσης στην αύξηση της γερμανικής παραγωγής.

Μεγάλες βιομηχανίας, όπως η Porsche, Daimler, η Deutsche Post, Evonik και άλλες είναι έτοιμες να απορροφήσουν τις νέες αφίξεις. Με την ανεργία σε χαμηλά ρεκόρ οι γερμανικές εταιρείες χαιρετίζουν την εισροή φθηνού εργατικού δυναμικού.

Υπάρχει επίσης και μια πολιτική οπτική γωνία σε αυτό κατά τη Λίτακ. Παραδόξως το όλο χάος που έχει δημιουργήσει όλη αυτή η κατάσταση δίνει τη δυνατότητα στις γερμανικές αρχές να δείξουν ότι μπορούν να χειριστούν την κατάσταση σε αντίθεση με τις λεγόμενες «χώρες διέλευσης» που κινδυνεύουν ακόμη και με αποσταθεροποίηση.

Η Ελλάδα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κατά τη Λίτακ. Όσο περισσότερο βυθίζεται στο χάος των αφίξεων προσφύγων και παρανόμων μεταναστών, τόσο καθίσταται λιγότερο ελκυστική οικονομικά αλλά και εξαρτημένη από τον κύριο πιστωτή της - της Γερμανία.

Επίσης κάνει αντίστοιχη αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ουγγαρία, η οποία προσπαθεί να είναι λιγότερο εξαρτημένη από τις Βρυξέλλες, η οποία εκτιμά πως στο τέλος θα βρεθεί κατηγορούμενη για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους μετανάστες.

Η Πολωνία, η Σλοβακία και η Τσεχική Δημοκρατία θα δείξουν ομοίως τη θέση τους, εξασφαλίζοντας έτσι τη μη παρέμβαση τους στην προγραμματισμένη προσέγγιση του Βερολίνου με τη Ρωσία και κυρίως για το έργο του Nord-Stream 2.


Δεδηλωμένη επιθυμία της Γερμανίας είναι να φιλοξενήσει τα εκατομμύρια των μεταναστών και είναι αυτοί που αποκαλούν τη Μέρκελ "μητέρα" καθώς η χώρα περνά στην υπόλοιπη Ευρώπη την εικόνα
της Γερμανίας ως προπύργιο της ευρωπαϊκής σταθερότητας και ευημερίας.

Όλο αυτό θυμίζει ένα από τα δημοφιλέστερα αστεία κατά τη Λίτακ όπου το ποδόσφαιρο περιγράφεται ως ένα παιχνίδι όπου πολλοί άνδρες κυνηγούν την μπάλα και Γερμανοί πάντα κερδίζουν!

Ωστόσο η Λίτακ σημειώνει πως εν προκειμένω αντί για ποδόσφαιρο εδώ βλέπουμε ράγκμπυ και πως το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι φανταζόμαστε και συγκεκριμένα η κυριαρχία της Γερμανίας πάνω στην Ευρώπη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail