Η Ρωσία αιφνιδίασε τις ΗΠΑ στη Συρία!

Στρατής Μαζίδης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ανέμεναν ότι η Ρωσία θα αναπτύξουν τακτικό στρατιωτικό εξοπλισμό στη Συρία για να βοηθήσουν στην επίλυση της μακρόχρονης κρίσης που δημιουργήθηκε προς όφελος του Ισραήλ, δήλωσε στο Presstv ο Ρόντνεϋ Μάρτιν, πρώην ανώτερος αξιωματούχος του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

«Η αρχική πολιτική ήταν η αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή προς όφελος του Ισραήλ και νομίζω ότι η ρωσική ανάπτυξη είναι κάτι που δεν πίστευα ότι θα συνέβαινε ποτέ» σχολιάζει ο Μάρτιν και συμπληρώνει:

«Δε νομίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κατάλαβαν πως οι Ρώσοι θα αναπτύξουν ποτέ αεροπορικές δυνάμεις, βαρέα όπλα και στρατεύματα έξω από τα εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης».

Η Ρωσία φέρεται να έχει σταλεί μονάδες πυροβολικού και τεθωρακισμένα, καθώς και δεκάδες προσωπικού στη Συρία. Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία έχει στείλει μαχητικά αεροσκάφη σε μια βάση κοντά στη Λατάκειας την Παρασκευή.

Ο Μάρτιν υποστηρίζει ότι οι χώρες της Μέσης Ανατολής πρέπει να κοιτάξουν προς τη Ρωσία ως «ένα σημαντικό παγκόσμιό γεω-πολιτικός παράγοντα» για την εύρεση πραγματικών ειρηνευτικών λύσεων στην περιοχή:

«Η Δύση και οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν οι βασικές αιτίες όλων των προβλημάτων με το να ενδυναμώνουν το εθνικιστικό καθεστώ του Τελ Αβίβ. Η μόνη πραγματική, σοβαρή μάχη που γίνεται εναντίον της ISIL και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ... είναι από τη Ρωσία, το Ιράν και τη Συρία. Και βλέπουμε ότι σε κάποια μορφή, οι τρεις αυτές χώρες εργάζονται από κοινού

Τέλος η Χίλαρι Κλίντον που δίνει τη μάχη της υποψηφιότητας για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ διαφοροποιήθηκε εντελώς από τις επιλογές του Μπάρακ Ομπάμα χαρακτηρίζοντας τη συνολική προσπάθεια των ΗΠΑ στην αραβική χώρα ως «αποτυχία».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail