Η ρωσική Φρεγάτα κατευθυνομένων πυραύλων «Сметливый» μετά τα ελληνικά λιμάνια μεταβαίνει στις ακτές της Συρίας!

Η ρωσική φρεγάτα κατευθυνομένων πυραύλων «Сметливый» κατευθύνεται προς τη Συρία. Το πολεμικό πλοίο εξήλθε με επιτυχία το Βόσπορο, και τώρα πλέει στο Αιγαίο Πέλαγος. Σύμφωνα με το ρωσικό γενικό επιτελείο ναυτικού, η φρεγάτα αφού λάβει μέρος σε εορταστικές δραστηριότητες σε ελληνικά λιμάνια της Κέρκυρας και της Λευκάδας, λόγω της «Ρωσικής ναυτικής εβδομάδας στα Ιόνια Νησιά, θα βάλει πλώρη για την Συρία και το λιμάνι της Ταρτούς, αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της η φρεγάτα σύμφωνα και με χθεσινό άρθρο μας με τίτλο (Η Ελλάδα θα δωρίσει τμήμα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ανδρέα στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας), θα παραλάβει από τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ Χρυσόστομος, την 22α Σεπτεμβρίου 2015 τμήμα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ανδρέα, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων INTERFAX.RU.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι το 2013, κατά τον εορτασμό της 1025ης επετείου της εκχριστιανίσεως της Ρωσίας από τους Έλληνες, πραγματοποιήθηκαν μεγάλες εκδηλώσεις από το ρωσικό ναυτικό τόσο στην πόλη της Πάτρας όσο και στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας (Ρωσία, Λευκορωσία και Ουκρανία).

Μετά την ολοκλήρωση των επίσημων εκδηλώσεων η ρωσική φρεγάτα θα συνεχίσει την αποστολή της ως μέρος της μόνιμης δύναμης του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Σύμφωνα τώρα με επίσημες πληροφορίες, η ρωσική φρεγάτα θα έχει ως κύρια αποστολή στη Μεσόγειο, την ενίσχυση της παρουσίας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή και ειδικότερα στα ανοικτά των ακτών της Συρίας, όπου δραστηριοποιείται σήμερα ρωσική στρατιωτική δύναμη.

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, στις ακτές της Συρίας έχουν ξεκινήσει και πάλι να «μαζεύονται» όλες οι υπερδυνάμεις. Οι Αμερικανοί αποστέλλουν αντιτορπιλικά κλάσεως Arleigh Burke, που διαθέτουν το αντιπυραυλικό σύστημα AEGIS, ενώ βρετανικά, γαλλικά, και αυστραλιανά πλοία και υποβρύχια οδεύουν στην περιοχή. Το ύποπτο της υποθέσεως ίσως να είναι η ανακάλυψη του τεραστίου κοιτάσματος φυσικού αερίου έξω από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Τα συμφέροντα Ανατολής και Δύσης, στην προκειμένη περίπτωση πιθανότατα να μην περιορίζονται στα στενά όρια της συριακής επικράτειας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail