Η ΠΑΓΙΔΑ είναι ολοφάνερη. Και το ΧΡΕΟΣ μας επίσης!

Του Στρατή Μαζίδη

Η παγίδα και το υπό διαρκή εξέλιξη πραξικόπημα είναι ολοφάνερα. Ο ελληνικός λαός καλείται για πρώτη φορά στην ιστορία τους να νομιμοποιήσει δια της ψήφου του εθνοκτόνα μνημόνια. Διότι μην πλανάσθε, νεοδημοκράτες και συριζαίοι που μόνο στο χρώμα της ετικέτας διαφέρουν, ούτε όραμα διαθέτουν, ούτε σχέδιο έχουν, ούτε διάθεση να τερματίσουν μια κι έξω τις παθογένειες που οι μεν εξέθρεψαν με το ΠΑΣΟΚ και οι δε ανέχθηκαν.

Αυτό το μνημόνιο είναι το πλέον εθνοκτόνο όλων.

Δεν είναι θέμα Τσίπρα, Μεϊμαράκη, Γεννηματά, Θεοδωράκη, Κουτσούμπα, Μιχαλολιάκου και Καμμένου. Είναι ηθοποιοί στο ίδιο έργο. Άλλος είναι ο σκηνοθέτης και ο παραγωγός. Το ίδιο σενάριο υπηρετούν. Παλιοί και νέοι στο καστ.

Αν αύριο κάνετε το λάθος να ψηφίσετε έναν από τους παραπάνω, δε θα δικαιούστε μετά να διαμαρτύρεστε για τα όσα φρικτά ακολουθήσουν. Περιουσιολόγο, εφάπαξ φόρος περιουσίας όπως απαιτούν τα ξένα αφεντικά, λαθρομετανάστες και μουσουλμανοποίηση, χώρα χωρίς σύνορα, βασανιστικό αέναο παρόν.

Κι ενώ μέχρι πρότινος γράφαμε κι υποστηρίζαμε ότι πρόκειται περί των πλέον αδιάφορων εκλογών, τελικά κάναμε μεγάλο λάθος. Αντίθετα είναι οι πλέον κρίσιμες εκλογές διότι αποτελεί τον τελευταίο κρίκο της αλυσίδα του υπό εξέλιξη πραξικοπήματος. Αυτού της ανατροπής της πολιτικής των μνημονίων στις 25 Ιανουαρίου του 2015 και της δια του λαού νομιμοποίηση με πλάγιο τρόπο των μνημονίων.

Κι όλα αυτά λίγο μόλις καιρό μετά το πάθος του λαού που φώναζε ημέρα Παρασκευή «ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ» και το οποίο παρά το κλίμα τρομοκρατίας και επιστράτευσης όλων των πολιτικών φαντασμάτων, άγγιξε το 62%.

Όσοι ψηφίσαμε ΟΧΙ, δεν εννοούσαμε το σαθρό όχι του Τσίπρα αλλά ένα ΟΧΙ στα Μνημόνια, στη λιτότητα, στην αποτυχημένη συνταγή, στην απουσία των πραγματικών αλλαγών που χρειαζόμαστε και ναι, κάποιοι από εμάς, είτε λίγοι είτε πολλοί, και ΟΧΙ στο ευρώ.

Αυτό το μεγάλο, ιστορικό ΟΧΙ, θέλουν να το πνίξουν. Να το εξαφανίσουν. Να το καταστήσουν τραβεστί ΝΑΙ.

Το ΟΧΙ πρέπει να επιβιώσει, να το βρει όσο πιο ζωντανό γίνεται η αυριανή βραδιά. Αυτό το ΟΧΙ ίσως κάποτε τελικά μας σώσει.

Και να για επιβιώσει πρέπει κάπου να στεγαστεί. Έστω και προσωρινά. Έστω και για λίγο. Όπως τα παιδιά σας, ή οι φίλοι μας που έφυγαν στο εξωτερικό και έμειναν κάπου μικρά και άβολα στο ξεκίνημά τους.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Ο ηγέτης που στήριξε το ΟΧΙ ενώ μέσα του κραύγαζε ΝΑΙ, δεν αποτελεί επιλογή αλλά παράδειγμα προς αποφυγή. Μπορεί να οδηγήσει για λίγο και με καθοδήγηση ένας κρις κραφτ, όχι μια χώρα. Η Νέα Δημοκρατία σέρνεται πίσω από αυτόν που αποκαλεί - και είναι - ψευτράκος και πολιτικός απατεωνάκος, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι δεν ενδιαφέρονται, αρκεί να μετάσχουν στην κυβέρνηση. Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ ενετάχθησαν προσφάτως στο μνημόνιο δια της καταγγελίας και της ομολογίας πως τώρα δε γίνεται αλλιώς. Κι οι ΑΝΕΛ ακόμη πεσμένοι στα τέσσερα αδυνατούν να καταλάβουν πόσο απέχουν τα λόγια από τα πεπραγμένα τους.

Πού στεγάζεται το ΟΧΙ;

Σε δύο χώρους.

Ο ένας είναι η Λαϊκή Ενότητα.

Έχω ξαναπεί πως με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη θα πήγαινα παρέα μόνο σε πορεία και όχι στη δραχμή, ωστόσο δεν μπορεί να διώκεται γιατί υπήρξε πολιτικά έντιμος και συνεπής. Στην κρίσιμη στιγμή έκανε τελικά αυτό που όλοι περιμέναμε. Έφυγε. Σίγουρα υπάρχουν ερωτηματικά, μετά βεβαιότητας έκανε πολλά λάθη όπως η αριστερή περιχαράκωση ενός κόμματος με κόκκινες σημαίες και αστέρια και με ένα άνοστο όνομα ή η φιλοξενία υποψηφίων βουλευτών όπως μια ταξιδεύτρια ανά τα πολιτικά κόμματα με τουπέ κι αφίσα που θυμίζει περισσότερο πρόσκληση σε ροκ πάρτι, η ένταξη των πασοκοσυνδικαλισταράδων της ΔΕΗ όμως αυτή τη στιγμή, αν αξίζει ή τολμά να ζητά δεύτερη ευκαιρία ένας πολιτικός ψεύτης, τότε σίγουρα τη δικαιούται ο τίμιος Λαφαζάνης.

Το ΟΧΙ στεγάζεται επίσης στο ΕΠΑΜ και το Δημήτρη Καζάκη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι και ο Παναγιώτης Γεννηματάς, Αντιπρόεδρος για 7 χρόνια και νυν Επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, στηρίζει το ΕΠΑΜ. Το ΕΠΑΜ είναι πιο καθαρό, δίχως ξανθές ντίβες και με το Δημήτρη έχουμε συζητήσει χωρίς περιστροφές τις αλλαγές που χρειάζεται το κομματικό διεφθαρμένο κράτος.

Να το κρατήσουμε ζωντανό το ΟΧΙ και να το μετατρέψουμε σε γενικότερο κίνημα δίχως ιδεολογικές ετικέτες.

Λυπάμαι, ή μάλλον δε λυπάμαι, γιατί να λυπηθώ (;) αλλά στις κρίσιμες στιγμές δεν μπορώ να αποφασίσω με βάση τα όσα κάποιοι άλλοι επιβάλλουν, δεν μπορώ να επιλέξω τους ασυνεπείς και τους ψεύτες απέναντι στους συνεπείς και τους έντιμους, αδυνατώ να ψηφίσω τους γερμανούς και να καταψηφίσω τους Ελληνες.

Εισιτήριο εμπιστοσύνης λοιπόν στον Παναγιώτη Λαφαζάνη διότι είναι συνεπής, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου γιατί είναι γυναίκα λεβέντισσα και το λέει η καρδιά της και το Δημήτρη Καζάκη που πατά με σιγουριά σε όσα λέει.

Το εισιτήριο θα είναι μιας διαδρομής. Για να το ανανεώσω θα περιμένω να δω πράγματα. Να δω το ΟΧΙ με ελληνικές σημαίες στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση που δε θα είναι πολύ μακριά.

Μην τους ακούτε. Ψηφίστε με την καρδιά σας.... Δεν έχουμε τίποτε και κανένα να φοβηθούμε εκτός από εμάς τους ίδιους.

Δείτε ξανά αυτό το βίντεο. Τιμωρείστε αυτόν που μας εξαπάτησε κι ακούστε το λαό να φωνάζει ΟΧΙ.





Όσοι θέλουμε την Ελλάδα Ελεύθερη και όχι αποικία χρέους - αποθήκη ψυχών γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε αύριο. Κρατάμε ζωντανό το ΟΧΙ.

Η ιστορία είναι δομημένη πάνω στα ΟΧΙ που έγιναν απαρχή συγγραφής σελίδων με χρυσά γράμματα.

Το νου σας στο ΟΧΙ... Μη σβήσει... Μη τους αφήσετε να το σβήσουν! ΟΧΙ και ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail