Ακούγοντας την όμορφη Ολγα κατάλαβα γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κανένα μέλλον

Του Στρατή Μαζίδη

Χθες βράδυ σημείωνα στη Freepen.gr ότι η Νέα Δημοκρατία από κόμμα έχει μετατραπεί σε πτώμα. Λίγο μετά στο πάνελ του Star προστέθηκε η Ολγα Κεφαλογιάννη. Εκτός από την εμφάνισή της, δεν είχα προσέξει ποτέ τα λεγόμενά της. Επομένως μου δόθηκε μια ευκαιρία.

Αν η Ολγα Κεφαλογιάννη λεγόταν Όλγα Παπαμήτρου, μάλλον δε θα την είχαμε γνωρίσει ποτέ.

Τέτοια πτωχεία λόγου πρώτη φορά συνάντησα. Κανένα επιχείρημα. Καμία λογική και συλλογιστική. Μια καλοστημένη, αψεγάδιαστη, στην τελευταία λέξη της μόδας, κρύα κούκλα που απλά της μιλούσες κι απαντούσε όπως κάποια μοντέρνα παιχνίδια.

Ακόμη κι οι Γεωργιάδης - Βορίδης ανέπτυξαν μια επιχειρηματολογία. Είχαν ένα χρώμα στη φωνή. Κάτι τέλος πάντων που το ακούς, είτε συμφωνείς, είτε όχι.

Κάθε πέντε-έξι λέξεις επαναλάμβανε «ΣΥΡΙΖΑ». Στην ερώτηση του κ. Χατζηνικολάου περί του τι έφταιξε για τη νέα συντριβή της Νέας Δημοκρατίας, η κ. Κεφαλογιάννη τα βρήκε όλα καλώς καμωμένα, κανένα σφάλμα δεν ανέφερε. Μέχρι και ο δημοσιογράφος αντέδρασε.

Η κούκλα ωστόσο παρέμεινε παγερή. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όλα πάνε μια χαρά. Η ΝΔ μπλα μπλα μπλα. Ήταν μικρό το διάστημα και όχι φυσικά ανύπαρκτη και σε άλλο σύμπαν η ΝΔ.

Η Νέα Δημοκρατία δεν εκφράζει πλέον κανέναν. Ακόμη και οι μνημονιακοί μπορούν άνετα να καταφύγουν στον Τσίπρα. Άλλωστε κι η ΝΔ όσο κυβέρνησε, το πελατειακό κομματικό κράτος υπηρέτησε.

Το κόμμα της Συγγρού υπάρχει πλέον μόνο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της πολιτικής σταδιοδρομίας των απογόνων των οικογενειών - πολιτικών δεινοσαύρων που επικυριαρχούν δεκαετίες στην άλλοτε δεξιά και μετέπειτα κέντρο-δεξιά παράταξη.

Ωστόσο Κεφαλογιάννη, Μητσοτακόπαιδα, Καραμανλής baby, Βαρβιτσιώτης junior και λοιποί, ας μην πλανώνται. Η τάχιστη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ και η απομυθοποίηση του Τσίπρα που μόλις τώρα ξεκινούν με την εφαρμογή του μνημονίου, δε συνεπάγονται ούτε στο ελάχιστο τη δική τους ολική επαναφορά.

Η Νέα Δημοκρατία σε αυτή τη μορφή και δομή δεν έχει κανένα μέλλον.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail