Το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές

Του Στρατή Μαζίδη

Προχθές μιλούσα με ένα φίλο για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές και καταλήξαμε πως το ΠΑΣΟΚ είναι ήδη από τώρα ο μεγάλος νικητής των εκλογών.

Αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε ο Τσίπρας δήλωσε ότι θέλει τη Φώφη για νύφη αλλά χωρίς τους συγγενείς της, δηλαδή τα βαρίδια. Τη θέλει για τη σύνταξή της και εν προκειμένω την πολιτική, τους 10 βουλευτές που θα εκλέξει.

Άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον τι είναι, αφού αποχώρησαν όλοι οι αριστεροί κι απέμειναν οι πασόκοι;

Αν πάλι επικρατήσει η Νέα Δημοκρατία, τότε θα συνεργαστεί κι αυτή με το ΠΑΣΟΚ.

Με άλλα λόγια, και πάλι ΠΑΣΟΚ αγαπητοί φίλοι. Θα μας κυβερνήσει κι η 50αρα συνταξιούχος Φώφη η οποία αναρωτιώμαστε πότε εργάστηκε στην τράπεζα καθώς από το 2000 εκλέγεται διαρκώς βουλευτής. Χώρια ότι οι κακές γλώσσες λένε ότι ήταν μετακλητή στου πατέρα της όσο ο άνθρωπος ήταν στη ζωή.

Το ΠΑΣΟΚ γενικά μας διδάσκει πάντα καινούρια πράγματα.

Μας έμαθε πχ πως είναι να μην έχεις κανένα προσόν, να μη σε ξέρει ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας αλλά να κυβέρνας και να προσλαμβάνεις στο δημόσιο όμοιούς σου.

Μας έμαθε να ζούμε με επιδοτήσεις δανείζοντας ο ένας τα ζώα του στον άλλο ή καταστρέφοντας ροδάκινα.

Μας έμαθε να ζούμε με δανεικά.

Μας έμαθε να φτιάχνουμε κάτι με δεκαπλάσιο κόστος από το κανονικό και να είναι κι άχρηστο.

Τώρα μας μαθαίνει ότι μπορεί να κυβέρνα και με 10 ή 5 ή 4%. Και μάλιστα πολύ ισχυρότερα από ότι πριν αφού ο πρώτος κρέμεται από τα λαλάκια του συνεταίρου και οι ημέτεροι θα λάβουν θεσούλες στην κρατική διοίκηση και οι πασόκοι θα βρεθούν σε υπουργεία.

Το μόνο ελάττωμα είναι ότι αυτό το προνόμιο της εξουσίας το απολαμβάνουν πλέον λίγοι. Λίγοι και  τυχεροί διότι ούτε στον ύπνο του πχ δε θα έβλεπε τη Βουλή ο πρόεδρος - δε θυμάμαι το όνομά του - της ΔΗΜΑΡ του 0,5%.

Η Φώφη λοιπόν ράβει το ταγεράκι της ορκωμοσίας. Ο Αλέξης και ο Βαγγέλης την ποθούν. Όχι βέβαια για την ομορφιά της αλλά για την προίκα της. Ωστόσο το Φωφάκι θα πετύχει το στόχο του. Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση (έστω και χωρίς το λαό στην εξουσία. Στα λόγια φυσικά...).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail