Ευγνωμοσύνη της Μόσχας στην Ελλάδα για το άνοιγμα του εθνικού εναέριου χώρου: Έχετε σεβασμό και κατανοείτε το πρόβλημα

Στρατής Μαζίδης

Το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η Μόσχα εκτιμά ιδιαίτερα την απόφαση της Ελλάδας που επέτρεπε στα ρωσικά αεροσκάφη βοήθειας προς τη Συρία να χρησιμοποιήσουν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

«Η Ρωσία εκτιμά την αφοσίωση των Ελλήνων εταίρων στις ηθικές αξίες και το σεβασμό τους στις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου και μεταδίδει το πρακτορείο ΙΤΑΡ ΤΑΣΣ προσθέτοντας ότι «η θέση της Αθήνας αντανακλά μια βαθιά κατανόηση της δύσκολης ανθρωπιστικής κατάστασης στη Συρία».

Μια ελληνική διπλωματική πηγή ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή ότι οι ελληνικές αρχές αρνήθηκαν το αίτημα των ΗΠΑ να μπλοκάρουν τον εναέριο χώρο της σε ρωσικά αεροπλάνα που θα μετέφερααν ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Συρία.

Η σχετική είδηση «παίζει» και σε συριακά ΜΜΕ ενώ χθες κατέφθασαν στη Λατάκεια τα ρωσικά αεροπλάνα μέσω εναλλακτικής διαδρομής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail