Η άγνοια της αγνοίας νίκησε!

Του Νίκου Γεωργαντζά
·
Όχι κανένα κατά-φύσιν σύστημα, αλλά το παρά-φύσιν δεσποτικό καθεστώς εξουσίας νίκησε. Που παρά-φύσιν διαιρεί τους ανθρώπους σε εξουσιστές και εξουσιαζομένους.
·
Αμέσως, οι εξουσιαστές χρηματοδοτούν καθεστωτικά αριστερο-κεντρο-δεξιά κινήματα, κόμματα και καθεστωτικούς φορείς, ώστε να υπο-διαιρούν τους εξουσιαζομένους, σε αριστερούς, κεντρώους και δεξιούς υπηκόους. Έτσι γίνονται λάγνοι της εξουσίας και οι εξουσιαζόμενοι υπήκοοι, τυφλά πιστοί οπαδοί των καθεστωτικών κινημάτων, κομμάτων και φορέων.
·
Μετά, το καθεστώς αποκαλεί τον εαυτό του 'σύστημα'. Και δη ένα δήθεν 'πολιτικό' σύστημα, που χωρίς πολιτεία εξισώνει τα κόμματα με μια δήθεν 'δημοκρατία', υπό την σιδηρά βέβαια ράβδο του αγγλοσαξονικού στέμματος της Αγγλίας.
·
Τελικά, οι ήδη λάγνοι της εξουσίας εξουσιαζόμενοι υπήκοοι ορκίζονται πως είναι δήθεν 'πολίτες' και δη 'ενεργοί', μιας δήθεν 'δημοκρατίας', μιας δήθεν 'πολιτείας' και ενός κατά-φύσιν δήθεν 'πολιτικού συστήματος'. Και απόλυτα τους επιβεβαιώνει η κάθε Ραχήλ Μακρή, λέγοντάς τους πως δήθεν «Το σύστημα νίκησε»!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail