Ο σέξι Βαγγέλας, ο Πόρκι Πιγκ Αλέξης, ο Λεβέντης κι ο λεβεντομαλ@κας

και πιάνεσαι!
Του Στρατή Μαζίδη

Είναι για γέλια ή για κλάματα η κατάσταση που ζούμε, υποτίθεται λίγο πριν τις σημαντικότερες εκλογές στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Για κλάματα διότι επειδή ακριβώς είναι οι κρισιμότερες, ουσιαστικά δεν υπάρχει επιλογή. Δεν παρουσιάζεται άμεση εναλλακτική πρόταση. Ακόμη και τα κοινοβουλευτικά άκρα που μέχρι χθες μιλούσαν για έξοδο από την ευρωζώνη, τώρα με τη μία ή την άλλη πρόφαση, παραμένουν στον ευρωμονόδρομο. Ακόμη κι η ΛΑΕ πρόλαβε μέσα σε λίγες ημέρες από την επανάσταση, να μεταπηδήσει στη ρήξη...αν χρειαστεί. Ίσως το κάνει προεκλογικά για να μαζέψει κόσμο, ωστόσο αυτό δεν είναι καλό.

Για γέλια για όλα αυτά που ζούμε.

Ο σέξι Βαγγέλας θα σκίσει τον Αλέξη. Και από πότε είναι σέξι ο Βαγγέλας (όχι ο Βαγγέλης); Και τι τον κάνει σέξι; Μας γαργαλάει με τη μουστάκα του; Και να βλέπεις τη...νεολαία από κάτω με τα τύμπανα. Για λίγο νόμιζα ότι παίζει ο ΟΦΗ και είναι πλάνα από το Γεντί Κουλέ. Και μετά σου λέει το αύριο της χώρας. Όλη η ανησυχία, όλος ο φόβος για το αύριο συμπυκνώνεται στο σύνθημα "Βαγγέλα σέξι, σκίσε τον Αλέξη".

Ο Αλέξης πάλι έχοντας πάρει καμιά δεκαριά κιλά σε επτά μήνες, δεν του κουμπώνουν ούτε τα πουκάμισα. Σα γουρουνάκι έγινε. Μόνος του πάει, μόνος του μιλάει σε θλιμμένους συγγενείς. Καλύτερα να βάζει τα παλιά στενά μπλουζάκια και να πάει στις καφετέριες. Θα βρει και όλους όσους υποσχέθηκε δικαιοσύνη και μέλλον ακόμη να κάθονται και να περιμένουν την ελπίδα. Οι ομιλίες του μοιάζουν με ψυχοθεραπεία. Δεν το πιστεύω αλλά θα το κάνω. Δε μου αρέσει αλλά το υπέγραψα. Θα αγωνιστώ να το αλλάξω. Φταίει ο ένας, φταίει ο άλλος. Δεν πίστευα, δεν περίμενα, δεν υπολόγισα, δε φαντάστηκα.

Ο Κουτσούμπας τρέμει μη χάσει από το οικοπεδάκι του 5-6% κανένα μέτρο και βλέπει μόνο το Λαφαζάνη μπροστά του.

Το πολιτικό ανέκδοτο που λέγεται ΔΗΜΑΡ; Δέκα νοματαίοι όλοι κι όλοι και διασπάστηκαν. Αλλά τι να κάνουμε. Ο μεν νυν πρόεδρος σου λέει να μη βγω βουλευτής και μάλιστα πρώτος στο επικρατείας; Ο δε τέως σου λέει να μη με ξαναπιάσει κορόιδο ο Πόρκι όπως πέρυσι που έχασα τη θέση του Κάρολου;

Κι ο Λεβέντης; Αυτός που τον έλεγες μ@λάκα τόσα χρόνια και γελούσες, τώρα βλέπει τα χάλια σου
και σου λέει "ψήφισε μια φορά σα λεβέντης, και όχι μ@λάκας" αυτούς που σε έπιαναν μ@λάκα και με τους οποίους είχε κατέβει στο παρελθόν ο Λεβέντης.

Δυστυχώς πολύ φοβάμαι ότι ερχόμαστε στην ίδια θέση με τον Ιανουάριο αλλά κατά πολύ χειρότερα. Να διαλέξουμε το λιγότερο κακό ή κάτι που να φαντάζει αντίβαρο ή αντίλογος.

Δεν είναι εκλογές της πολιτικής, των θέσεων, των προτάσεων, των στόχων, των εφικτών οραμάτων.

Η διαδικασία δεν έχει θετικό χαρακτήρα αλλά αρνητικό, ποιος θα μας εξοντώσει γλυκύτερα. Killing me softly όπως έλεγε και το τραγούδι.

Αυτή όμως είναι η μοίρα ενός λαού όταν εμπιστεύεται γερμανοτσολιάδες και ραγιάδες. Πράσινους, κόκκινους και μπλε.

Και τώρα τον κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα του. Ετοιμάζονται από κοινού να τον τσακίσουν με τον περιουσιακό φόρο.

Ε ας τους δείξει πως δεν είναι ΛΕΒΕΝΤΟΜ@ΛΑΚΑΣ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail