ΨΕΥΤΙΚΗ η δήθεν δήλωση του Στρατηγού Γερασίμοφ με τους πυραύλους που στοχεύουν το υπνοδωμάτιο του Ερντογάν

Στρατής Μαζίδης

Μια ψεύτικη είδηση ξεκίνησε, δυστυχώς να κάνει το γύρο του διαδικτύου στην Ελλάδα δίχως να ερευνηθούν τα στοιχειώδη.

Η σχετική "ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ" αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα http://www.awdnews.com/top-news/russian-chief-general-we-shall-provide-syria-with-accurate-missiles-so-that-they-can-target-turkish-president-s-bedroom η οποία παραθέτει το παρακάτω δήθεν ρεπορτάζ με αναφορές στο ρωσικό πρακτορείο RIA NOVOSTI και εμφανίζεται εν αρχή ως αναδημοσίευση από το Moscow Times.

Μεταφράζω από την ιστοσελίδα:

Αίσθηση προκάλεσε η επιθετική ρητορική του αρχηγού του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγού Valery Gerasimov, ο οποίος αν όχι απείλησε τουλάχιστον προειδοποίηση τις ΗΠΑ και πολύ περισσότερο την Τουρκία για τα επερχόμενα γεγονότα στη Συρία.

«Από το 2011, ο Ομπάμα προσπαθεί να ανατρέψει τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Συρίας, για περισσότερα από τέσσερα χρόνια χρησιμοποιεί ψεύτικες ιστορίες για να αμαυρώσει τη συριακή κυβέρνηση, όλα αυτά τα χρόνια που ο Ομπάμα και οι μπράβοι -δηλαδή ο Ερντογάν της Τουρκίας - προσπάθησαν να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή, εκατοντάδες χιλιάδες αθώων Σύρων σκοτώθηκαν ή εκτοπίστηκαν» αναφέρει το πρακτορείο RIA Novosti πως δήλωσε ο Gerasimov και συνεχίζει:

«Εδώ στη Μόσχα θέλαμε να διακρίνουμε πόση δημόσια υποστήριξη απολαμβάνει ο Ερντογάν αλλά τώρα πιστεύουμε ότι δεν είναι παρά ένα δεσπότης, ένας μεγαλομανής που ονειρεύεται να αποκαταστήσει τη σάπια Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μέσω της υποταγής των γειτονικών χωρών στην Τουρκία. Αλλά σε ότι αφορά τη Ρωσική Ομοσπονδία, όσο πιο πολύ ο Ερντογάν στηρίζει τους μισθοφόρους της αλ-Κάιντα, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει το τέλος του!»

Για να συμπληρώσει:

«Μέσα από την ιστορία η Ρωσία ουδέποτε εγκατέλειψε τους συμμάχους της και σύμφωνα με τις εντολές που εκδίδονται από τον Πρόεδρο [Πούτιν], το καλύτερο δυναμικό των ρωσικών επίλεκτων δυνάμεων θα πατήσει σύντομα τις μπότες του στο έδαφος της Συρίας για να εξολοθρεύσει τους τρομοκράτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία. Η Μόσχα θα παρέξει στη Συρία βαλλιστικούς πυραύλους με τέτοια ακρίβεια που θα μπορεί να στοχεύσει την κρεββατοκάμαρα του Ερντογάν! Θα νικήσουμε τον Ομπάμα στη Συρία.»

Φυσικά ένα τέτοιο ρεπορτάζ που επί της ουσίας κηρύττει τον πόλεμο σε ΗΠΑ και Τουρκία μόνο υποψίες κινεί. Ειδικά σε μια περίοδο όπου πολλά φαίνεται πως προετοιμάζονται πάνω σε μια λεπτή ισορροπία. Πάντως ο παραμυθάς του awd έχει περιθώρια βελτίωσης όπως το να εξιστορεί στις ιστορίες του που, πότε και πως διαδραματίστηκαν οι μύθοι του.

Επιπλέον η σελίδα δε φαίνεται να έχει ιδιαίτερη απήχηση και κοινό (όχι ότι αυτό αποτελεί πάντα κριτήριο) από ότι προκύπτει από τα social media.

Εν συνεχεία αναζήτησα την είδηση στα δύο πρακτορεία και αλλού. Τίποτε απολύτως. Όπως επίσης παρά την εμφανέσταση πλαστότητα της είδησης επικοινώνησα με προσωπική μου φίλη, κρατική αξιωματούχο στη Ρωσία.

Αποτέλεσμα;

Δεν υπάρχει τίποτε.

Μόνο εκατοντάδες likes για ένα παραμύθι...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail