ΕΝΦΙΑΛΤΙΚΗ αριστερή διακυβέρνηση κι εξόφληση με IOU

Του Στρατή Μαζίδη

Όχι μόνο δεν καταργήθηκε ο ΕΝΦΙΑ, όχι μόνο δεν διατηρείται ως έχει αλλά θα καταστεί ακόμη πιο δυσβάστακτος για τη μεσαία τάξη η οποία αποτελεί ως επί το πλείστον και τη μεσαία ιδιοκτησία.

Κι όμως ήταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όταν το αρχικό αφορολόγητο ΕΝΦΙΑ θα ξεκινούσε από...€ 400.000,00 που κατέβηκε στις € 250.000,00, έπειτα στις € 30.000,00, μετά στις € 20.000,00 κι εν συνεχεία συνετρίβη στις βουνοκορφές των προεκλογικών ψεύτικων - όπως αποδεικνύεται δυστυχώς για όλους εμάς καθημερινά - υποσχέσεων.

Εξαιρετική η λογική του να αφαιρέσω βάρος από το ήδη ελαφρύτερο για να το μεταφορτώσω στο πιο δυσβάστακτο.

Το να καταστεί ο ΕΝΦΙΑ ενός πολίτη από € 500,00 πχ 400,00 δε θα έχει τόσο θετικά αποτελέσματα σε σχέση με το ότι κάποιος άλλος από πχ € 1500,00, θα πληρώσει € 1800,00.

Το ακίνητο, δεν παράγει πάντα εισόδημα ούτε η κατοχή του προδίδει πάντα πλούτο.

Η μείωση των συντελεστών σε ακίνητα με αντικειμενικές έως € 1.000,00 με αύξηση αυτών πάνω από € 2.000,00 σημαίνει ότι θα πληρώσουν πάλι ο Χολαργός και το Χαλάνδρι.

Μια ακόμη λεπτομέρεια είναι πως οι περιοχές που θα πληρώσουν το μάρμαρο, είναι αυτές των οποίων αρκετοί κάτοικοι θα κληθούν να πληρώσουν κι άλλα φουσκωμένα χαράτσια ώστε να μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ όπως οι ανάξιοι προκατοχοί του να συντηρεί τους διορισμένους στρατούς του παρελθόντος. Βέβαια αν μιλάμε για στρατούς, τότε κάποια στιγμή θα πρέπει να δοθεί και το απολυτήριο.

Σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει τη χειμερινή προεκλογική του εξαπάτηση (ίσως και αφέλεια) σε ευρώ.

Η δε κυβέρνηση - κι ανάλογα το πόσο πίσω θα πάνε οι εθνικές εκλογές ώστε να έχουν καταφθάσει και τσούξει τα χαράτσια - θα εξοφληθεί για τα πολιτικά της προεκλογικά ψέματα και την άγρια αντιλαϊκή φορολογική νοοτροπία της με πολιτικά IOU,  δηλαδή μαύρισμα... Κι ας θα έχει παρέλθει το καλοκαίρι...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail