Όταν το άδικο εξισώνεται με το δίκαιο

Της Μελίνας Κονταξή

Δεν υπάρχουν δίκαιοι πόλεμοι λένε κάποιοι, όλα είναι σχέδια των ιμπεριαλιστών, ξεχνώντας όττι υπάρχουν άδικοι άνθρωποι, άδικες εξουσίες, άδικα κράτη, άρα δεν μπορεί να μην υπάρχει δικαίωμα αντίστασης απέναντι τους.

Αυτοί που τα λένε αυτά είναι ασφαλείς δεν τους στέρησε κανείς το δικαίωμα στην γλώσσα τους, δεν σκότωσε κανείς τα παιδιά τους στα επτά λόγω της εθνικής καταγωγής τους, δεν τα έβαλαν φυλακή επειδή τραγουδούσαν στην γλώσσα τους.

Γιατί να ενδιαφερθούν;

Μπορούν καθισμένοι αναπαυτικά στις ανθρωπιστικές πολυθρόνες τους να αναπτύσσουν θεωρίες, άντε να δίνουν και κάνα σάντουιτς σε έναν ισλαμιστή παράνομο μετανάστη και σ' έναν πρόσφυγα για αυτούς δεν έχουν διαφορές.

Ίδιος ο θύτης με το Θύμα άλλωστε ποτέ δεν θα πληρώσουν αυτοί τις συνέπειες γιατί όταν το άδικο εξισώνεται με το δίκαιο πάντα υπάρχουν συνέπειες για τους δικαίους όχι για τους άδικους και τους προστάτες τους ότι και αν νομίζουν οι ίδιοι ότι είναι.

Γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε Κούρδο πολιτικό σε τρία χρόνια φυλακή με την κατηγορία ότι ήταν μέλος του Pkk.

 Το Pkk τον αυγουστο του 2104 έσωσε χιλιάδες γιεζίντι (ζωροάστρες Κούρδοι) που είχαν αποκλειστεί στο όρος Σιντζάρ από την ολοκληρωτική σφαγή δεκάδες παιδιά γιεζίντι είχαν ήδη πεθάνει από την δίψα.

Οι ανθρωπιστές αδιαφόρησαν φυσικό πότε ενδιαφέρθηκαν για τις πατρίδες των λαών.

Το PKK προστατεύει τους Κούρδους στην Τουρκία απέναντι σε ένα κράτος που μέχρι το 1991 απαγορευόταν η δημόσια ομιλία της Κουρδικής γλώσσας, που ακόμα βάζει στην φυλακή δημάρχους λόγω καταγωγής τους.

Το PKK θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση επειδή το ζήτησε η Τουρκία κάτι σαν την ισις δηλαδή η μόνη δύναμη που την πολεμάει που προστατεύει χριστιανούς, άραβες και κάθε διωκόμενη μειονότητα της Συρίας, ταυτίζεται από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ με το φονταμενταλισμο που αντιπαλεύει μόνη της.

Γιατί όχι; Οι ανθρωπιστές είχαν προλάβει πριν τους ιμπεριαλιστές να εξισώσουν το άδικο με το δίκαιο.

Δεν υπάρχουν δίκαιοι πόλεμοι λένε...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail